Bár a nagyreményű játék csak két hét múlva jelenik meg, néhányan már ma letölthetik a gépükre.

A mai naptól kezdődően elő lehet tölteni az idei év egyik legvártabb és egyben legmegosztóbb játékát, a J.K. Rowling varázslóvilágában játszódó Hogwarts Legacy-t.

A Harry Potter eseményei előtt több mint 100 évvel játszódó kaland alig több, mint két hét múlva, február 10-én kezdődik, a Digital Deluxe Edition-t vagy a lemezes Collector’s Edition-t választók azonban már három nappal korábban, azaz február 7-én átléphetik a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola küszöbét.

Az előtöltés lehetőségének viszont nem örülhet mindenki.

Ez az opció ugyanis egyrészt kizárólag az előrendelők számára elérhető – bár ezen nem sokan lepődnek meg, másrészt egyelőre csak az Xbox Series X|S konzolon van erre lehetőség. PlayStation 5-ön még várni kell erre, míg a PC-s játékosok leghamarabb a megjelenés napján kezdhetik el leszedegetni a játékhoz szükséges, nagyjából 85 gigányi + Day 1 Patch fájlokat. Konzolokon egyébként ennél kisebb csomagot kell tölteni, Xboxon és PS-en nagyjából 76 GB-on fog terpeszkedni.

Kép: NeoGaf – ManaByte

Egyébként megosztónak azért szokás nevezni a Hogwarts Legacy-t, mert néhányan J.K. Rowling transzfóbnak bélyegzett, egyébként feminista megnyilvánulására, nyilvánosan megosztott véleményére hivatkozva bojkottálnák a játékot. Sőt, sokan, még a magyar ajkú Twitteren is arra buzdítják az embereket, hogy vásárlás helyett szimplán csak kalózkodják le a programot, mert a játék bevételeiből az egész varázslóvilágot kiötlő írónő is részesül.

A legérdekesebb azonban nem is a Hogwarts Legacy-ba több évet belefeccölő fejlesztők megkárosítására való felhívás, hanem az a kanadai művész, aki a hetekben elhatározta, hogy eltünteti J.K. Rowling nevét a könyveiről. Elment tehát a boltba, MEGVETT egy rakás könyvet, kinyírbálta azokat a lapokat, amelyek testükön viselték Tudjukki nevét, csinált új, saját tervezésű borítót (ahhoz a könyvhöz, amit nem ő írt, nem ő nyomtatott és adott ki). Az újrakötött könyveket ezután darabonként 200 dollárért, vagyis 74.000 forintért kezdte el árulni arra hivatkozva, hogy akik a transzneműeket akarják támogatni ahelyett, akinek a nevét nem mondjuk ki, az inkább vegye meg az ő példányait. Persze be lehet szerezni a teljes HP-sorozatot is tőle potom 400.000 forintért.

A Hogwarts Legacy tehát február 10-én jelenik meg Xbox Series X|S-re, PS5-re és PC-re, míg az Xbox One és a PS4 tulajoknak április 7-ig, a Nintendo Switcheseknek pedig júliusig kell várniuk. Ha Téged érdekel a játék, akkor a Leet Shopban rendelhetsz magadnak egy dobozos példányt – de ha rám hallgatsz, akkor megvárod az első értékeléseket.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Cyberpunk-effektus? – 5 lehetséges ok, amiért sz@r lehet a Hogwarts Legacy

 

×