Pár napja azt elemezgettük, hogy a League of Legends decemberi előszezon-metáját milyen mértékben változtatta meg a 13.1-es januári szezonkezdés.

Pár napja azt elemezgettük, hogy a League of Legends decemberi előszezon-metáját milyen mértékben változtatta meg a 13.1-es januári szezonkezdés. A nagyobb tankokat fighterekre cserélték, az új Jax, illetve a kissé megindított Irelia kenterbe veri már az olyan hősöket, mint Dr. Mundo, aki például karácsony környékén verhetetlennek tűnt. A Rod of Ages megjelenésének hála Kassadin és Anivia sütkérezik a sikerben, viszont ez is már kezd annyira túláradó lenni, hogy a fejlesztők rendbe szeretnék tenni az állapotokat.

El is kezdett terjengeni az interneten egy kép, amit a Riot Games egyik munkatársa osztott meg. Mindez azért fontos nekünk, mert a 13.2-es frissítésciklus várható nagyobb átalakításait tartalmazza, így elképzelhetjük, hogy mi is fog minket megtalálni hamarosan. Ha unod már a fel-le rohangáló Udyrokat, vagy a rettenetesen kellemetlen Heimerdinger Supportokat, érdemes lesz megnézned, hogy mi érkezik napokon belül.

A profi játékosok már rettenetesen unták az alsó ösvény metáját az elmúlt hónapokban, sőt években. Már 2020-ban is dominált a Lucian-Nami páros, ami meglepő módon 2021-ben is pontosan ugyan olyan opresszív maradt, mint korábban. Ez pedig összességében nem csupán a profik kedvét tolta el, hanem az esport kedvelőinek is beszürkítette a nézői élményt. A Riot Games eddig bírta, úgy összességében alakítanak az ADC-k rendszerén, de kiemelten gyengíteni fogják mind Namit, s mind pedig Luciant.

Továbbá örömre ad okot az is, hogy Maokait is betalálták végre a fejlesztők, az OP.GG, LoL statisztikákkal foglalkozó oldal szerint a hatalmas ent a játék jelenlegi “leg-OP-bb” hőse, a győzelmi aránya és a választási aránya is az egekben van.

És ha már lúd, akkor legyen kövér, a Maokait kiszolgáló Demonic Embrace tárgy is nerfre számíthat, vagyis ezt a mechanikát egy időre biztosan hanyagolnunk kell.

Nerfet kap még többek között a korábban említett Heimerdinger is, akit Kindred, Udyr, Ryze, Gangplank, illetve Yuumi, valamint Kassadin fog követni. Velük szemben a meta a kontroll karakterek irányába fogja hajtani a játékosokat, erősítést kaphat Orianna, Zoe, Lillia, na meg Annie is. Utóbbi igazán szignifikáns buffokra számíthat, nem lepődnénk meg, ha esetleg a profik is kipróbálnák majd élesben Tibbers gazdáját.

Ezt olvastad már?

Ők a League of Legends 13.1-es frissítésének legnagyobb győztesei

 

shop.leet.hu
×
blank