Gömbalakú is lehet a jövő gamer PC-je az AI szerint, mindenképpen vannak rajta átlátszó falak, de minimum át kell kábelezni, akkora a rumli a belsejében.

Látványos eredményei és vége-hossza nincs grafikai fantáziája miatt nagyon kedveljük a képalkotó mesterséges intelligenciákat, de azt azért nehezen lehetne rájuk fogni, hogy tényleg pontosan tudják, mit csinálnak, amikor precíz tárgyak megtervezéséről van szó. A PC Fórum – teljes joggal – jelzi, hogy az AI ebben az esetben (is) leleplezi magát:

valójában fogalma sincs, hogy mit csinál, amikor speciális eszközök létrehozására kérik.

Képgenerátorként hasznosítja azt a temérdek mennyiségű vizuális információt, amiből kiképezték, de leginkább csak találgat, hogy mit minek a kombinálásával lehet látványos képi projektet létrehozni.

A redditező u/Hybective képei alapján egyértelmű, hogy az AI csodálatos inspirációt adhat (de csak azt), ha új dolgokat szeretnénk tervezni – legyen szó saját művészeti alkotásokról, szórakoztató fantáziákról, új technológiákról, vagy posztapokaliptikus jövőképekről. Mint látjuk, zseniális PC házak készítésére szintén alkalmas lehet a mesterséges intelligencia, viszont ugyanúgy jelentkezik a letagadhatatlan hátrány:

hiába szuper a koncepció, ha közben random a belső szerkezet,

ami így, ebben a formában összeszerelve működésképtelen lenne – és ez igaz szinte mindegyik dizájnra. Rossz helyre kerültek és hibásan vannak beszerelve a kábelek, slotok, hűtővezetékek, de még az alaplapra illesztett alkatrészek is. Nem szabad ugyanakkor elvitatni az AI igazi csodáját, azt, hogy mekkora inspirációt jelent viszontlátni a fejünkben lévő koncepciót, ami aztán minden eddiginél innovatívabb formaterveket eredményez. Az összeszerelést meg tessék szépen azokra hagyni, akik értenek is hozzá, hogy hova és milyen alkatrészek kerüljenek a fedél alatt!

Ámulj! Ilyenek a jövő gamer PC-i az AI szerint:

Persze az sem teljesen problémamentes (és főleg nem etikus), ahogy az AI kreativitást tanul:

Művészek perelték be a mesterséges intelligenciákat – Nem hiszed el mi a vád!

 

×