A Meta ismét belepiszkál az Instagram működésébe, és ez elvileg a felhasználó javára történik. Nézzük, hogy tényleg így lesz-e!

A profilból kizárt felhasználókat segítő és a jegyzet funkció után hamarosan újabb frissítések jönnek a világ egyik legnépszerűbb közösségi alkalmazásán – írja a HVG. Az Instagram egy sor hasznos aprósággal bővül, köztük a Quiet mode-dal, ami szinte szó szerint azt jelenti, amit a nevében hordoz:

lecsendesítheted az applikációt, ha úgy érzed, hogy túlságosan beszívott és épp’ aludnod / tanulnod / dolgoznod kellene.

A csendes móddal időszakokat tudsz majd beállítani, amikor se DM-et, sem értesítéseket nem fogsz kapni, de ennél tovább megy, hiszen – a régi asztali csevegők mintájára – arról is ad visszajelzést a követőidnek, ha nem vagy aktív a platformon.

Forrás: Dua Lipa Instagram oldala

A Meta közölte, hogy a Quiet mode megjelenéséről külön tájékoztatást is küldeni fog a tizenéves felhasználóknak, arra kérve őket, hogy aktiválják azt, legalább az éjszakai órákra. A cikk a TechCrunch-ra hivatkozva közli: a Instagram nyilván azt szeretné elérni, hogy

kevésbé üssék-rúgják őket a gyermekvédelmi szervezetek és hatóságok,

akik előszeretettel esnek neki a közösségi média káros hatásai miatt. A frissítés hamarosan megjelenik az USÁ-ban, Nagy-Britanniában, Írországban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon, míg a világ többi részén, így Európában csak később vezetik be.

Ezt meg ki:

Feszült a helyzet – Az egész EU-ban betilthatják a TikTokot

 

×