A Microsoft hivatalos oldaláról már csak pár napig lehet letölteni a Window 10 operációs rendszert. Csak a Windows 11 lesz elérhető a cég szerverein.

Emlékszem még azokra az időkre, amikor a Microsoft azt híresztelte, hogy nem lesz már új Windows verzió, hiszen a 10-es számmal ellátott rendszert szeretnék inkább frissíteni. Váratlanul aztán megjelent a Windows 11, amit kezdeti hibái miatt még nem annyira fogadott el a felhasználók többsége. Láthatóan azonban a Microsoft azt szeretné, ha mindenki átállna a Win 11-re.

Így hivatalos oldalukon meg is szüntetik a Window 10 letöltésének lehetőségét.

Igen, ez azt jelenti, hogy a Microsoft megszűntetni a Windows 10 online értékesítését, azután tőlük csak a Window 11-et lehet majd beszerezni letölthető formában.

„2023. január 31. lesz az utolsó nap, amikor ezt a Windows 10 letöltést eladásra kínáljuk. A Windows 10 rendszert 2025. október 14-ig továbbra is támogatjuk biztonsági frissítésekkel, amelyek segítenek megvédeni a PC-t a vírusoktól, kémprogramoktól és egyéb kártevőktől” – olvasható a Window 10 hivatalos letöltési oldalán. Szerencsére tehát a támogatás még évekig jár az operációs rendszerhez.

Ez persze csak azt jelenti, hogy a hivatalos oldalról nem lehet majd beszerezni a Windows 10-et. Egyéb webáruházakban még hozzá lehet majd jutni a hivatalos verzióhoz, ez a Microsoft honlapján történő letöltéseket érinti. Ha a jelenleg elérhető kulcsok azonban szép lassan elfogynak, azzal a Windows 10 is szép lassan búcsút mond.

Persze lesznek olyanok, akik kitartanak a Window 10 mellett, szép lassan mindenki kénytelen lesz Windows 11-re váltani.

Ezt láttad már?

A hülyének is megéri?! – Ilyen VGA-t kapsz most 20 ezer forintért a Wishen

 

×