Ez a legendás outplay most lett 10 éves.

Pontosan 10 éve volt ma, hogy xPeke hihetetlen backdoor playt rántott Kassadinnal az SK Gaming ellen az IEM Katowice 2013-as kiírásában. Ennek az akciónak köszönhetően a spanyol megszerezte a Fnaticnak a győzelmet, s így bejutottak az esemény rájátszásába.

A play ott kezdődött, hogy a Fnatic sikeresen betörte az SK bázisát, ami lehetővé tette számukra, hogy mindkét Nexus tornyot leszedjék. De mivel az ellenfél respawnolt, visszaszorították őket, xPeke és csapata kénytelen volt visszavonulni, ráadásul alacsony volt a HP-juk is. Miután azonban az SK feladta az üldözést és inkább a meccset tervezték megnyerni, adódott egy lehetőség a spanyol előtt, hogy a Teleportját használja, ezzel pedig visszatérjen az ellenfél bázisára.

 

A manőver sikeresnek bizonyult, az SK-t földbegypkereztette xPeke bevállalós TP-je. Mivel akkoriban Kassadin még bónusz sebzést is kapott pár képességéből, könnyen le tudta bontani a Nexust. A visszaérkező Cho’Gath semmit sem tudott vele kezdeni, a Fnatic egy pillanat alatt megfordította a meccset.

Ocelote és xPeke ikonikus rivalizálása ugyan korábban kezdődött, de ettől a ponttól kezdve a média is kiélezte rájuk az összecsapásokat. Ezért is volt anno olyan presztízs találkozó az Origen kontra G2 Esports, mert előbbit xPeke irányította, utóbbit pedig a szintén spanyol Ocelote.

A hosszabbítást, ha úgy vesszük Ocelote nyerte, hiszen a G2 Esports még mindig meghatározó, az Origen viszont eltűnt a térképről.

Ezt olvastad már?

Ők a League of Legends 13.1-es frissítésének legnagyobb győztesei

 

shop.leet.hu
×
blank