Az EA Sports a FIFA 23 megjelenésével egy ernyő alá terelte az újgenerációs konzolokat, valamint a PC-s játékosokat is.

Az EA Sports a FIFA 23 megjelenésével egy ernyő alá terelte az újgenerációs konzolokat, valamint a PC-s játékosokat is. Ezzel kellemetlen helyzetbe hozva a PS5, na meg az Xbox Series S/X felhasználókat.

A PC-s játékosbázist ugyanis nehéz rendesen szűrni, így a többi platformhoz viszonyítva jóval több csaló is található ott. Ennek okán az EA Sports lefejlesztette az EA Anticheatet, ami ebben a kontextusban a konzolos játékosokat volt hivatott megóvni.

Jó EA-hez méltó módon a megjelenést meg is nehezítette az Anticheat, voltak emberek, akik a program miatt nem tudták elindítani a játékot PC-n. Viszont ha igen, akkor pedig sajnos nem volt tökéletes a szűrő, többen is jelezték ugyanis, hogy felbukkantak a csalók a szervereken.

 

Azóta eltelt egy fél év, a csalók próbálkoztak már mindennel, de talán a napokban felbukkant úgy hack az egyik legkellemetlenebb mind közül. A fent is linkelt Twitter posztban Don Borello egyenesen az EA Sportsot megjelölve osztott meg egy kellemetlen szituációt, amiben olyan csalást mutatott, aminek az eredményeképpen „magunkat verjük meg”.

A csalók már képesek átvenni az irányítást a kontrollerünk felett, így öngólokat rúgni velük, vagy akár kiállítgatni a játékosainkat.

Még megoldás nincs a problémára, az EA Sports hivatalosan nem reagált az esetre. Óvatosan járjon el mindenki mostantól, lényegében a konzolosok is kitettek a csalásnak.

Ezt olvastad már?

Értjük miért kaptuk, de ettől még rettenetes az új FIFA 23 Season Pass

 

×