A színész generációk kedvence volt, aztán hosszabb időre eltűnt. De most újra eljött az ő ideje – könnyek közt vette át a trófeát.

A helyszínen ülők és a tévénézők is könnyekben törhettek ki Brendan Fraser minap elmondott beszédétől, ami a Critic’s Choice Awards-on hangzott el. A Múmia-filmekkel világhírűvé vált sztár olyan színészekkel versengett a legjobb főszereplőnek járó díjért, mint Austin Butler (Elvis), Tom Cruise (Top Gun), Colin Farrell (The Banshees of Inisherin) és Paul Mescal (Aftersun és Bill Nighy – Living) – írja a Mafab.

Forrás: Mafab

Fraser forgatásokon szerzett fizikai sérülései és azokból fakadó betegségei miatt volt kénytelen egy időre visszavonulni a filmezéstől, és évek teltek el, mire meggyógyult, viszont a testalkatán súlyos nyomokat hagyott a lábadozás. Jelentős súlyfelesleggel már nem érdekelte a producereket, ezért az utóbbi 10-15 évben méltatlanul elhanyagolták és jelentősebb produkciókban nem is foglalkoztatták. A nagy visszatérését éppen egy olyan filmnek köszönheti, amiben kórosan elhízott embert játszik.

Forrás: A24 Films

A bálnában egy online kurzusokat tartó irodalomprofesszor, Charlie a karaktere. Azért tanít kikapcsolt webkamerával, mert nem akarja, hogy bárki is meglássa, milyen nagy darab, és a testtömege persze több betegséget is okozott nála – gyakorlatilag mozgásképtelenné tette. A sztori szerint az kezdi el kirángatni a csigaházából, hogy újra felveszi a kapcsolatot rég nem látott lányával, Ellie-vel (a Stranger Things-ből ismert Sadie Sink).

„Hogyha Charlie-hoz hasonlóan te is elhízással küszködsz és egy sötét tengerben, magányosnak érzed magad, szeretném ha tudnád, hogy benned is ott van az az erő, hogy felállj és kimenj a fényre, ahol jó dolgok fognak történni”

– üzente sírva a sorstársainak a színpadról Brendan Fraser, aki mostanra ismét jó formában van, és a legjobbakat kívánjuk neki! A bálnában nyújtott alakítására egy világ kapta fel a fejét, ezért a hamarosan záruló Oscar-versenyben is komoly esélyei vannak. Darren Aronofsky drámáját februárban mutatják be a magyar mozik.

Addig otthon is bőven lesz mit nézni:

Így indul az év: Filmek és sorozatok, amiket a héten láthatsz streamingen

 

×