A helyzet az, hogy ahogy telik-múlik az idő, úgy kerül egyre feljebb az a bizonyos ingerküszöb, mind a gyermekek, mind a felnőttek esetében.

A helyzet az, hogy ahogy telik-múlik az idő, úgy kerül egyre feljebb az a bizonyos ingerküszöb, mind a gyermekek, mind a felnőttek esetében. Ez a mindennapokban azt jelenti, hogy azok az élmények, amik egykor izgalmasnak, kalandosnak tűntek, ma már rémesen unalmasak. Nem véletlen, hogy a játékgyártók is folyamatosan a megújuláson és az érdeklődés fenntartásán dolgoznak.

Úgy tűnik, eredményesen.

Mi a siker titka?

Egyrészt az, hogy ezek a lövöldözős játékok az összes híres platformra elérhetőek. Mindegy, hogy PC-ről, PS-ről, Nintendóról vagy Xboxról van szó, a fő, hogy a kiszemelt játék futtatása egyik rendszeren sem okozhat nehézséget. Vagyis a gyerkőcök, netalántán a felnőttek olyan körülmények között élhetik ki magukat, ami számukra adott és kényelmes. Másrészt az akciójelenetekben történelmi események, szereplők, taktikai húzások, stratégiai fordulatok jelennek meg. Vagyis a legtöbbször nem pusztán céltalan lövöldözésről van szó, aminek csak áldozatai vannak, nyertesei nincsenek, hanem annál sokkal többről. A stratégiai vonulat például a kreativitás, valamint a logikus gondolkodás fejlődéséhez nagymértékben hozzájárulhat. Így történhet meg, hogy a bősz célozgatás és pufogtatás közepette az agyi idegpályák fejlődnek, változnak, és egyre kifinomultabbá válnak. Természetesen a mértékletesség ezen a téren is olyasfajta erény, ami mindenkinek a javát szolgálja.

Jöhetnek a legújabb trendek?

A játékokban még az is különlegesnek mondható, hogy többnyire a legmodernebb grafikai trendeket vonultatják fel. Magyarul az általuk megjelenő látványvilág egészen elképesztő és lenyűgöző. A csoportos játékélmény lehetősége egy újabb bónusz pozitívum, amivel sokan szeretnek is élni. Nem csoda! Nincs is annál jobb, kalandosabb és izgalmasabb, mint amikor a legjobb barátok együtt vethetik bele magukat a nagybetűs játékba. S ez bizony nem korfüggő cselekedet. A felnőtteknek is számtalan kikapcsolódással teli percet ajándékozhatnak ezek a programok. A tematikát tehát célszerű az alapján megválasztani, hogy a játékosok többségének mi az, ami fekszik.

×