Úgy tűnik, hogy nagyon nem jött be az előzmény-sorozat a rajongóknak. Sőt, senkinek.

Megmondom őszintén, én nagyon szeretem Michelle Yeoh munkásságát, főleg azért, ami hosszú évek alatt a hongkongi, később a hollywoodi filmiparban letett az asztalra. Sajnálatos módon azonban még ő sem tudta elérni, hogy a Vaják: A vér eredete (The Witcher: Blood Origin) sorozatból 2 résznél többet megnézzek. Úgy tűnik azonban, hogy ezzel nem csak én vagyok így.

A sorozat az értékelések alapján már a legrosszabb Netflix sorozatnak mondható.

 

Tény, hogy jelenleg nem a legjobb The Witcher rajongójának lenni. Ott van Henry Cavill sokkoló távozása, és a Blood Origin spin-offot pedig jól lehúzták. Bár a Netflix jó eredményekkel indította útjára Andrzej Sapkowski könyveinek élőszereplős adaptációját, a színfalak mögötti problémák egyértelműen aláássák most mindezt.

A következő nagy dobás lett volna a The Witcher: Blood Origin, ami 1200 évvel az ismert történet előtt játszódik. Sajnos a Blood Origin a kritikusok és a nézők körében egyaránt erős kritikákat kapott. A Metacriticen a sorozat 1,3/10-es közönségpontszámon áll, a Rotten Tomatoes-on a kritikusok mindössze 32%-os pontszámot adtak neki, a nézők pedig 13%-ot.

„Ez rosszabb, mintha szenet kapnánk karácsonyra. Kíméljétek meg magatokat a migréntől, és olvassátok el a könyveket” – írta egy kommentelő.

„Rosszabb sorozatot akkor sem tudnátok készíteni, ha megpróbálnátok. Ki adott erre komolyan zöld utat? Ki kell rúgni őket. Az írókkal és a showrunnerekkel együtt. Ha valami Witcherrel kapcsolatos sorozatot akartál látni, hidd el, ne fáradj vele. Ennek 0 köze van a Witcherhez” – írta egy másik.

A profik sem voltak sokkal kedvesebbek: Joshu Alston, a Variety munkatársa például azt írta:

„A Blood Origin olyan, mint egy ócska letölthető kiegészítő a Witcher játékokhoz.”

Erik Kain, a Forbes munkatársa még ennél is tovább ment:

„Egy igazán szörnyű minisorozat, amely szinte semmit sem tesz hozzá az alapműhöz, és úgy tűnik, a legkevésbé sem foglalkozik a forrásanyaggal. Unalmas, és nagyban változtat a The Witcher történetén, minden ok nélkül”.

A Netflixnek mással sincs persze mostanában szerencséje: a Resident Evil sorozat kiábrándító 22%-os pontszámot kapott a nézőktől. A jelek szerint a streaming-óriásnak inkább az HBO-ra kellene hagynia a videojáték-adaptációkat. A The Last of Us sorozat elvileg most igazán tarolni fog.

Ezt láttad már?

A készítők szerint a The Witcher 3. évada már jobban hasonlít a könyvekre

 

×