Szponzorált tartalom

Nem is gondolnád, hogy még ebben is erős a Tesco – Ismerd meg a Tesco Technology-t!

Annak ellenére, hogy a Tescóra alapvetően áruházként gondolunk, valójában elképesztő technológiai és informatikus munkát is végez. Az elmúlt években ráadásul komoly IT csapatot állított össze Magyarországon is, melynek feladatai közé tartozik a bolthálózat rendszereinek fejlesztése, az online bevásárlást vagy a szállítmányozást működtető funkciók támogatása technológiai hátterekkel.

Ez azt jelenti, hogy bár sokan úgy vélik, hogy a Tescónál leginkább áruházi munkakörökben lehet dolgozni, valójában informatikai tudásoddal is építhetsz karriert a kiskereskedelmi láncnál, akár nemzetközi szinten is.

Németh László Szoftverfejlesztő mérnökként dolgozik a Tesco Hive csapatában.

Ő és csapata olyan kulcsfontosságú munkát végez, mint a hatalmas teherautó-flotta működtetése. Az egész Egyesült Királyságra kiterjedő útvonalakat terveznek több ezer teherautó számára, amelyek naponta szállítják az árukat a raktárak és üzletek között. A csapatban nagyon sokszínű: néhány junior és senior SDE-ből, matematikusokból és egy térképészből áll.

“21 éves tapasztalatom alapján mondom, hogy ritka, hogy egy csapat ennyire összetartó legyen. Természetes az egymásnak való segítségnyújtás és tudjuk, hogy együtt erősebbek vagyunk. Talán az emberi oldal az, amit a legjobban szeretek a munkámban. Nincs egóharc” – írja a Tesco karrieroldalán.

Érdekesség, hogy a Tesco 26 különböző típusú teherautóval rendelkezik, így mindegyikhez más-más térképajánló rendszert használnak. Figyelembe kell venni például azt, hogy egy adott teherautó átfér-e egy híd alatt, vagy képes-e megfordulni egy körforgalomban anélkül, hogy elakadna. Több mint 2000 helyszín van, amelyek között meg kell találni az optimális útvonalakat.

„Ha kíváncsi ember vagy, gyere és legyél velünk együtt kíváncsi, érdekes rejtélyeket tartogatunk neked.”

A tech-csapat tagjának lenni azt jelenti, hogy időt és eszközöket kapsz arra, hogy új dolgokat próbálj ki. Például olyan ötleteket, amelyek javítják ügyfeleink és kollégáink életét. A csapat 2019 óta működik Budapesten, jelenleg mintegy 100 szoftvermérnökből és menedzserből áll, ráadásul te is segíthetsz nekik megtalálni a jövő eszközeit, technológiáit a vásárlók érdekében.

„Olyan tehetséges mérnököket keresünk, akik nagy dolgokat akarnak véghezvinni” – írja László.

A tervezéstől, a kódoláson át, a tesztelésen, a minőségbiztosításon keresztül egészen karbantartásig, mindenben nagy szerepet játszanak a tech-es kollégák.

A Tesco Technology igazán ütős csapatot szeretne magáénak tudni, mind a backend, mind a frontend területeken a legmodernebb technológiákat és programnyelveket használva. Ilyen lehet a Java, a JavaScript és a C#, vagy éppen a Kotlin vagy a Go. Ha érdekel valamilyen lehetőség, keresd fel a Tesco karrieroldalát.

DV

Korábbi cikkek

Pápá GTA! Több Windows rendszeren is megszűnik a Rockstar Launcher

2024.02.02. - Tudom, hogy ez egyeseknek furcsa lehet, de még mindig nagyon sokan használnak Windows…

10 perc telt el azóta...

Ezekkel a mobilokkal lehet jelenleg a leggyorsabban netezni

2024.02.02. - Amikor azt mondom, hogy 20 évvel ezelőtt elképzelhetetlennek tűnt az, amit ma a…

10 perc telt el azóta...

Szivárgás: Készülhet a nextgen hordozható PlayStation konzol

2024.02.02. - Előre szeretném leszögezni, hogy a következő információk egy olyan szivárgásból származnak, melynek a…

1 óra telt el azóta...

Ingyen kipróbálhatod 2024 legígéretesebb magyar fejlesztésű játékát

Bódi Dániel 2024.02.02. - Alig több mint három évvel ezelőtt megtört a hosszú ideje vastagon…

1 óra telt el azóta...

Brad Pittel készül Quentin Tarantino utolsó filmje – ezt tudjuk eddig

Gábor János 2024.02.02. - A filmes hírek egyik atombombáját a Deadline dobta le, aztán az…

3 óra telt el azóta...

Nem működnek a dolgok Windows 10-en? Nem nálad van a hiba

2024.02.02. - Tudom, hogy még mindig nagyon sokan használnak Windows 10-et, de a Microsoft a…

4 óra telt el azóta...