A cég december közepén kereste meg a fejlesztőket.

Az elmúlt években a Capcom bebizonyította, hogy igenis van értelme remake-et gyártani az ikonikus címekből. A Resident Evil 2 és Resident Evil 3 egyből beszippantotta a játékosokat, ahogy a következő évben érkező Resident Evil 4 is ígéretesnek tűnik. Úgy tűnik azonban, hogy a cég nem minden esetben nézi jó szemmel a külsős kiadásokat, egyre vészjóslóbb hírek kerülnek napvilágra.

A legutóbbi információk arról szólnak, hogy a Capcom két olyan remake fejlesztését is leállíttatta, melyre régóta vártak már a rajongók. A Resident Evil és a Resident Evil: Code Veronica felújított változatai nem a cég hivatalos műhelyéből érkeztek volna.

A Capcom „személyesen” kereste meg a programozókat.

Briins Croft, az egyik projektért felelős programozó YouTube-on jelentette be a szomorú hírt. Elmondta, hogy december közepén kereste meg őket a Capcom, néhány nem túl barátságos e-mail keretein belül. A cég még azt is megkérdezte, hogy milyen in-game modelleket és animációkat használnak, olyannyira hasonlítottak az eredeti játékban található, jogvédett elemekre.

A csapat természetesen teljes mértékben teljesíti a Capcom követeléseit, még ha nem is feltétlenül értenek egyet velük. Úgy tűnik, hogy a régóta kért Code Veronica felújításra hosszú éveket kell várnunk, ha egyáltalán a kiadó tervei között szerepel. Szerencsére a hivatalos játékok érkeznek szépen sorban. A Resident Evil 4 Remake-je március végén jelenik meg, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S és Windows platformokra.

Miért ilyen hosszú a The Last of Us nyitó epizódja?

×