Nagyon meredek nyilatkozatot tett a rendező, hogy milyen szándékai vannak az Avatar folytatásaival. Embert próbáló élmény várható!

Már a streaming szolgáltatásokban rejlő lehetőségeket mérlegeli James Cameron az Avatar folytatásai kapcsán, holott a második film is csak egy hete van műsoron. Mondjuk ekkora bevételekkel jó oka van tervezgetni: a 13 éve várt pandorai kaland

kevesebb mint egy hét alatt közel 610 millió dollárt (230 milliárd forintot) hozott a mozikban,

és még csak most kezdődik a karácsonyi hétvége! A film várhatóan akkora menetelés lesz, mint a majdnem 3 milliárd zöldhasút termelő első rész (hisz’ a Rotten Tomatoes közönségszavazásán is 93 százalékot tud), szóval az író-rendező okkal tekint előre a már dobozban lévő következő felvonásra.

Forrás: 20th Century Studios

A Gaming Bible kiszúrta, hogy James Cameron hiába vágta A víz útja mozis verzióját extra hosszúra, a következő résszel még durvább tervei vannak:

„olyan filmet akarok készíteni, ami hat óra hosszú, de közben két és fél órás is”

– nyilatkozta a rendező a Variety-nek. Az elsőre kissé nehezen értelmezhető elképzelés valójában elég érdekes tervet takar. Mint kifejtette: az Avatar 3 már a világpremier pillanatában rendelkezni fog egy hatórás verzióval, amit streamelni lehet, míg a moziba egy két és fél órás változat kerül, így a nézők eldönthetik, hogy Sátántagó méretben, otthonra vásárolják meg, vagy beülnek a nézőtérre és emészthetőbb hosszra vágva nézik meg a történetet.

Forrás: 20th Century Studios

Ha belegondolsz, valójában baromi okos: az Avatar filmek rengeteg rajongót gyűjtöttek, így sokan eleve mind a kettő verziót látni akarják majd, míg a mozinézők nagy részét a vetítés után érdekelni fogja, hogy mi van még, így streaming-en is jegyet váltanak rá. Ahelyett, hogy hülyének néznénk, amiért össze-vissza kavar, vegyük észre a zsenialitását:

Cameron épp’ most találta fel, hogy hogyan kell egy filmet még a moziban töltött idő alatt kétszer eladni a közönségnek!

 

Egyébként lesz bőven meló a várhatóan 2024-ben érkező filmmel, hiszen hiába csücsül máris a vágóasztalon, egy bennfentes szerint jelenleg KILENC ÓRA a játékideje!

Amúgy A víz útja is elég intenzív élmény, szóval bizonyos betegségekkel jobb távol maradni tőle:

Túl izgalmas volt az Avatar 2, nem bírta egy néző, elhunyt a moziban

 

×