Ne bosszankodj, ha olykor csak később tudsz hazamenni, mert vannak munkahelyek, ahonnan már a főnök, jelen esetben Elon Musk se nagyon jár haza.

Szereted a munkatársaidat? Még jó ötlet is lehet, hogy összeköltözzetek, de csak akkor, ha erről ti magatok hoztátok meg a döntést és nem a körülmények alakították így. Mint a Twitternél, ahonnan

gyakorlatilag a főnök, Elon Musk se szokott már hazamenni.

A PC World a BBC hírére hivatkozva írta meg: a közösségi oldalnál lezajlott hatalomátvétel óta annyi a munka, hogy a kollégák néhány irodában ágyat vetettek maguknak a kanapén. Megjelentek fotók takarosan előkészített, ám láthatóan rögtönzött, franciaágyas szobáról is, amiről olyan érzésünk van, mintha egy hotelben járnánk (sokan feltételezik, hogy ez Elon Musk hálója a székházban – a jobb sarokban álló méregdrága hűtő-fűtő ventillátor alapján simán lehetséges is):

A képek hitelességét eddig senki sem cáfolta, szóval tényleg aggasztóak lehetnek a vállalatnál uralkodó állapotok. A fekhelyek a munkaállomások közvetlen közelében vannak, így nem nehéz elképzelni a végtelen hosszú munkaórák után ágynak eső, majd onnan reggel mindjárt az íróasztalhoz ülő zombialkalmazottak tömegét.

Ilyesmiről eddig csak távolkeleti országokból lehetett hallani: hajlamosak a túlhajszoltságra, például a japánok, míg a gyártósorok mellett simán vannak fekhelyek Kínában is, ahol a plusz pénzért bármennyi műszakot elvállalnak az alkalmazottak.

Ezt persze nem követendő példaként írjuk, csak szólunk, hogy van ilyen.

Mint ismert, Elon Musk a Twitter alkalmazottak kb. felét rögtön kirúgta, amint megkaparintotta a céget. A munka ettől még nem lett kevesebb, sőt, ezért nem is csoda, ha már napi két-három műszakot tolnak végig a dolgozók. Kérdés, hogy meddig tűrik – bármekkora béremelést is kaptak érte. A székháznak otthont adó San Fancisco-ban egyébként egyre többen veszik a szájukra a vállalatot és Elon Musk-ot, amiért nem ismerik a túlórázás határait. A cégvezető azzal passzolta vissza a labdát, hogy a város jobban tenné, ha inkább a friscoi fiatalok körében túlságosan elterjedt opiátok problémájával foglalkozna.

És lehet, hogy még így is kudarc lesz az egész:

ÖNGÓL: sok kicsi „ellenőrzött” Elon Musk oltja Elon Musk-ot a Twitteren

 

 

×