A valóság mindig kicsit kiábrándítóbb, mint a fikció, de Aranyhaj élethű változatban is cuki, míg Szörnyella még ijesztőbb!

Talán mondani sem kell, hogy a mesék világának nem sok köze van a valósághoz, és ez igaz a bennük megjelenő emberi alakokra is. Kár, mert az egész nem így indult: az egyik legősibb Walt Disney mesében, a Hófehérkében például elvárás volt, hogy a főhőst igazi, köztünk járó modell testalkata és mozgásai alapján animálják – emlékeztet a nekemtetszik.hu. Íme egy összeállítás arról, hogy milyenek lennének a rajzfilmek karakterei, ha ugyanazzal az igénnyel rajzolják meg őket, mint Hófehérkét!

Finn és Jake, A kalandra fel! hősei a jól bevált gyerek-kutya felállásban bonyolódnak mindenféle helyzetekbe Ooo varázslatos világában.

Ha elképzeljük, hogy kilépnek a fantáziavilágból, akkor az valami olyasmi, mint a jobb oldali kép: anyád még rád adta a legrondább sapkádat, hogy a sulitól egy sarokra gyorsan letépd, mielőtt bárki meglátja. De fantáziajátékhoz, csendes magányban, egyedül a kutyával, teljesen jó.

Egy élethű Tarzan már nem igazán passzolna bele a „korszerű” (?) férfi ideálba.

Mert egy csecsemő kora óta gorillák közt élő 30-as férfi ugyan szálkás, de biztos, hogy szőrös, bolhás, szakállas és ápolatlan is. Szerintünk gatya sincs rajta – mert kitől látta volna, hogy szükség van rá? Ez van, csajok!

Irdatlanné Nyúlányka legemberibb pillanata a mesében, amikor évek után újra felölti az álruhát, ami már finoman szólva sem úgy áll rajta, mint három gyerekkel korábban, és hülyét kap a tükör előtt.

De tényleg: miért is állna ugyanúgy? És ezzel miért lenne bármi baj?! Irdatlan úr is pocakot eresztett, és mikor erre rájönnek, újra kigyúrják magukat. Ez tulajdonképpen egy „vissza a kondiba” tanmese, szupererőkkel.

Johnny Bravo megjelenése a való világban inkább emlékeztetne egy nemi hormonokkal oltott NDK-s úszónőre, mint egy egészséges férfire.

A karakter alkata szándékosan volt eltúlozva, de pont ezért, a karikatúra jellegért imádtuk, hiszen mindenki ismer legalább egy buta izompacsirtát, aki röhejes, hogy mennyire el van szállva magától.

Rick és Morty sem lenne szimpatikusabb, ha átköltöznének a valóságba.

A fejében zajló téboly miatt a doki kitépkedte a szemöldökét és cafrangokban lóg a maradék haja is. Ennek a kölyöknek meg a szeme se áll jól, szóval Xanaxot mindkettőnek, mielőtt baj lesz, aztán jöhet a kényszerzubbony!

Heraklészné Megara, a Herkules thébai hercegnője a valóságban kiéltebb lenne.

Szülés utáni depressziótól kínzott arc (három gyereke van), tegnapi buliból fent felejtett smink, „épp’ csak kikelt az ágyból hajzuhatag”, de azért mindig jól öltözött. Valahogy így nézne ki egy semmittevő bormámorban úszó uralkodófeleség.

Kuzco, az Eszeveszett birodalom gebére soványodott császára ezekkel a lábakkal járásképtelen lenne.

Reálisan akkor is marad rajta némi hús, ha kőgazdagsága ellenére koplal és bulimiával küzd.

Aranyhajról akkor kapunk valósághű képet, ha elhisszük: nem gyíkkal jár, kócosabb az ideálisnál, de emberibb a mesénél. Épp’ ezért talán ő az egyetlen, aki kevésbé lenne kiábrándító a valóságban, sőt!

Az a hajzuhatag valóban gubancos lenne egy kicsit, mert, könyörgöm: ki a franc fésülgetné egyenesre minden áldott nap?

Egy reális Herkulesről is hamar kiderülne, hogy a tökéletes testzsírszázalék mellett annyira inas, mint egy rosszul előkészített steak.

A szépségnek ára van, szóval a fogzománcot szépen kikezdi a túl sok fehérítő paszta. Az egyre magasabb homlok ugyan jól rejthető a fejpánttal, de szerintünk nem Megara a stylistja, hanem a Szatír.

Szörnyella, ha korunk gyermeke lenne, már rég letette volna a cigit, de évtizedek dohányzása nem múlik el nyomtalanul.

Bár titkolná, hogy a tarkóján is nikotintapasz van, a szemhéjfestékkel és a rúzzsal sem tudja kitakarni a sárgaságot, amire rátehetett egy lapáttal a párizsi késdobálókban összeabszintozott májzsugor.

A lelepleződésükhöz kellett egy kreatív grafikus – ezekben a mesékben viszont direkt kilóg a lóláb:

Gyerekkor OFF – A legjobb felnőtt poénok „ártatlan” rajzfilmekben I. rész

 

×