Magyarország egyik legismertebb tartalomgyártója egy egészen zúzós metálalbumot villantott, ami hivatalos sört is kapott.

Radics Peti különösen nagy utat tett meg a tartalomgyártói karrierje során. YouTube-csatornájára már 2013 óta tölti fel a viccesebbnél viccesebb paródiavideóit, de igazán ismert személyiség a 444 Ki Mit Tube? nevű videós tehetségkutatója után lett.

Radics Petit nagyon sokszor kritizálták a szókimondósága és a trágársága miatt, úgy vádolták a proli humor kiszolgálásával, a valóságban azonban sokkal inkább közelebb áll a South Park, vagy a Rick és Morty stílusához, mint a közönségességhez. A válogatott obszcenitás ugyanis csak egy eszköz számára, amibe könnyen, de inkább viccesen fogyaszthatóvá teszi a jellemzően mély mondanivalóját.

Ez a fajta tartalomgyártás – legyen szó akár a szinkronparódiáiról, vagy a nagysikerű Facebook idióták sorozatáról – kifejezetten egyedi nálunk, sőt, Radics Peti-minőségben a világon is egyedülálló, így abszolút megérdemelten lehet Magyarország egyik legkövetettebb, legnépszerűbb és legnézettebb alkotója.

Azért nevezhetjük Petit alkotónak, és nem egyszerűen youtubernek, mert hiába az évek során jött gigantikus ismertség, sosem ragadt bele a jól bevált formulába. Mindig kísérletezett valami újjal: új videós ötletekbe fogott, elkezdett megjelenni a hazai pankrációban, különböző kollaborációkban vett részt (nem mind valósult meg), most pedig hosszú évek kemény munkájával

megjelent az első saját zenei albuma is, a Road to Darkness.

 

A Faceless Man formációval elkészített metálalbum december 6. óta érhető el szinte az összes nagyobb zenei streaming szolgáltatáson (link: Apple Music, Link: Spotify), de hamarosan fizikai hordozókon is meg lehet majd vásárolni. Az albumon összesen 10 tracket lehet 43 percen át végigheadbangelni, és bár én még nem értem a végére, annyit el tudok már mondani, hogy nagyon metál lett – mind hangzásban, mind pedig hangszerelésben.

De ez még nem minden, ugyanis Peti nem szimplán „csak” egy metálalbumot adott ki, hanem hozzá egy hivatalos sört is, ami a Faceless Man zenekart hirdeti büszkén a testén. A folyékony kenyér egyébként egy speciális láger, enyhén vaníliás lecsengéssel, szóval nem egy hírhedt Rákóczi, rossz hír viszont, hogy a nedűt egyelőre csak online lehet megvenni – az összes többi Faceless Man mörccsel és extrával a hivatalos oldalon (HAMAROSAN).

Ha pedig szeretnél még ennél is többet megtudni Peti zenéjéről, albumáról, zenekaráról, söréről, akkor mindenképp nézd meg a TheVR legutóbbi TimeOut podcastjét, amiben Pistivel beszélget a grandiózus projektről:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Vélemény: Luis Guzmán nem jó, hanem TÖKÉLETES Gomez Addams

 

×