A gyerek nemhogy nem bánta meg a tettét, de az anyja halála után meg is rendelte magának a kütyüt.

Egészen érthetetlen tragédia történt november 21-én kora reggel az amerikai Wisconsin állambeli Milwaukee-ban – írta meg a Milwaukee Journal Sentinel.

A hatóságok szerint egy lövöldözéshez riasztották őket, majd a tetthelyre érkezve óriási döbbenetükre egy 10 éves anyagyilkost voltak kénytelenek letartóztatni. A kisfiú először azt állította, hogy a fegyver véletlenül sült el, de a későbbi kihallgatások során bevallotta, hogy szánt szándékkal lőtte agyon a 44 éves anyját, Quiana Mannt.

A helyszínen azonnal elhunyt édesanyának az egyetlen bűne az volt, hogy állítólag nem vette meg a gyereknek a VR headsetet, amit kért.

Quiana Mann és a kisfia | Kép: International Business Times

A gyerek elvileg az Amazonon szerette volna megrendelni magának a virtuális valóság eszközt, de az anyja ezt nem engedte neki. A fiú vallomása szerint ezután bement a hálószobába, elővette a lőfegyvert, majd lement a pincébe, ahol Quiana éppen mosott, majd ráfogta a pisztolyt. A nő állítólag kérte, hogy tegye le a gyilkos fegyvert, mire a fia lelőtte őt.

A rendőrséget a 26 éves nővére hívta, de mivel elsőre azt hitték, hogy baleset történt, a nagynénjükhöz került a fiú. A család azonban egy nappal később jelezte a hatóságoknak, hogy a gyerek különösen agresszívan viselkedik, megtámadta az unokatestvérét, ezután pedig bevallotta, hogy szándékosan lőtte agyon az anyját. Azt is megjegyezték, hogy a gyermek egyáltalán nem mutatta a megbánás legkisebb jelét sem. Sőt, állítólag a tragédia utáni reggelen még meg is rendelte magának a VR-fejest.

A 10 éves fiút  jelenleg a fiatalkorúaknak fenntartott fogdában tartják, de a portál úgy tudja, hogy a wisconsini törvények alapján az ilyen súlyos bűntények elkövetéséért a jogban felnőttként fogják elítélni. A családtagok elmondása szerint azonban a fiú különböző mentális problémákban szenved (4 éves korában kutyákat bántalmazott, de sokszor gyújtogatott is), így a védőügyvédek azt szeretnék elérni, hogy a fiatalkorúak bíróságára kerüljön az ügy.

Ha azonban mégis a törvényben meghatározottak szerint fogják elítélni gyilkosságért, akkor akár 60 évre is börtönbe kerülhet – azaz a most 10 éves gyerek 70 éves korában szabadulhat.

Ezt is olvasd el:

Íme a világ legelső mobiltelefonja egyenesen az 1910-es évekből

 

×