Az Amazon készülő sorozatáról a Bethesda-vezér árulkodott – szerinte hiba lenne, ha a játék történetét dolgoznák fel, úgyhogy nem is ez lesz…

Jó ideje találgatják a rajongók, hogy mi lesz az Amazonra készülő sorozat története, de éppen ez a baj: ha a fanok előre tudják mi fog történni, elspoilerezik és szét is oltják a sztorit (ha lehet, már jó előre), ami sokat ront a nézettségen. Mivel A hatalom gyűrűi esetében a Prime egyszer már végig nézte mi történhet a tartalmával, ha túl sokat, vagy túl keveset árul el róla,

a Fallout esetében inkább jó előre szól, hogy a sorozat egyáltalán NEM fogja követni a game-ek eseményeit.

Ebben egyezhettek meg Todd Howard Bethesda-vezérrel, aki Lex Fridman YouTube-csatornáján konkrétan közölte is, hogy milyen koncepció nyert a már látott apokalipszis-történettel szemben.

 

„Emlékszem: tíz évvel ezelőtt, a Fallout 3 átütő sikere után filmproducerek jöttek hozzám azzal, hogy ‘hé, szerintünk ez szuper mozi lehetne’, és jött egy rakás meeting, amire a legtöbb ember azonnal ráugrott volna, de nekem nem ment: nem értettem mit akarnak vele csinálni, és nem láttam meg az ötleteikben semmit, ami szuper lenne”

– fogalmazott Howard. Mint mondta, éppen azért volt szkeptikus a filmtervekkel kapcsolatban, mert azok („eh!”) a Fallout 3, sőt, az akkor még nem is létező Fallout 4 történetét akarták elmesélni. Az első, tényleg nagyon meggyőző tervvel a Westworld remek írói (Lisa Joy és Jonathan Nolan) álltak elő.

Forrás: Bethesda

„Nem akarták újra elmondani a sztorit. Nekik az általunk épített játék világa csupán egy tér, amibe belehelyeznek egy új történetet, úgy, hogy nem szegnek szabályokat, de csak utalásokat tesznek a game-re”

– magyarázta a Bethesda feje. Szerinte ez a koncepció azért nyerőbb a játékok tollbamondása helyett, mert így a rajongókon kívül másokat is érdekelhet a produkció. Az IMDb szerint a Fallout-sorozat valamikor 2023-ban meg is érkezik az Amazon prime-ra, Walton Goggins (Aljas nyolcas), Ella Purnell (Yellowjackets) és Kyle MacLachlan (Twin Peaks) főszereplésével.

Egyelőre csak négy epizódot jelentettek be, de ízelítőt is közöltek belőle:

Ezt nem láttuk jönni: az Amazon megosztotta, ITT az első kép a Fallout tévésorozatból!

 

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×