A szerkesztők ismertették döntésüket.

Az elmúlt évek folyamatos csúszásai, fejlesztési gondjai után, 2022-ben végre úgy érezhettük, hogy magára talált a videójáték-ipar. Bár PlayStation 5-öt még mindig nem mindenhol lehet kapni, a többi szegmens meglehetősen jól érzi magát. Xbox és Nintendo konzolokból van dögivel, de a videókártyák ára is jelentősen megcsappant az utóbbi időkben. Rengeteg, régóta várt játék érkezett meg a boltok polcaira, a PC tulajdonosok is elégedetten csettinthettek a PlayStation portok megjelenése után.

Üzleti oldalról sem volt sokkal unalmasabb 2022. Elég csak a Microsoft-Activision felvásárlás bejelentésére gondolnunk, de a Sony is bátran válogatott a kisebb stúdiók közül. Nem vagyunk és leszünk híján a videójátékokból inspirálódó sorozatoknak, filmeknek sem. Kiemelendő lehet az Uncharted film, de a The Last of US sorozatra sem kell már sokat várnunk. Voltak kevésbé szerencsés szereplők is, a legfájóbb talán, hogy a Netflix egy évad után elkaszálta a frissen bemutatott Resident Evilt. A TIME magazin, ahogy eddig minden évben, ezúttal is igyekezett felállítani egy toplistát az év legjobb videójátékaiból. A címek között lesznek kötelező elemek, de néhány meglepő választás is felbukkanhat.

Nézzük is, hogy melyek voltak 2022 legjobb játékai a TIME szerkesztői szerint!

10. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

9. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

8. Resident Evil Village: Shadows of Rose

blank

7. Sifu

blank

6. The Last of Us Part 1

blank

5. Stray

blank

4. Elden Ring

blank

3. The Quarry

blank

2. Horizon: Forbidden West

blank

1. God of War: Ragnarok

blank

A Ragnarök első helye talán senkit nem lep meg, ám jól látható, hogy igazán színes felhozatalt tartogatott 2022 számunkra. Megtalálhatunk felújított változatokat, teljesen egyedi alkotásokat, de korábbi, ikonikus címek folytatásait is. Könnyen lehet azonban, hogy nem ártott volna megvárni az év végét, hiszen pár napon belül érkezik a The Callisto Protocol is, melyhez szintén nagy reményeket fűz a játékosközösség.

Szerencsére 2023 is pazar lesz:

Király évünk lesz – Mutatjuk, milyen új játékok jelennek meg 2023-ban

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

blank

shop.leet.hu
×
blank