Nem csak a világon, de Magyarországon is igen sok bevételt könyvelhettek el a boltok az idei Black Friday alatt. Milliárdokat költöttek az emberek.

Az talán senki számára nem titok, hogy egyfajta válságot él meg mindenki az utóbbi időben. Ez persze azzal jár, hogy mindennek megy fel az ára, az emberek egyre nehezebben tudnak megélni. Ugyanakkor ez nem volt akadálya annak, hogy idén világszinten rekordot döntsön a 2022-es Black Friday, vagyis többet költöttek összesen az emberek idén, mint korábban bármikor.

A Black Friday eladások csak az Egyesült Államokban meghaladták a 9 milliárd dollárt – írja az Index.hu.

Az Index nemcsak a külföldi adatokat gyűjtötte össze, de bemutatta azt, hogy mennyire voltak sikeresek a hazai akciók. Ami az Egyesült Államokat illeti, a vásárlók az Adobe szerint a vásárlók 2-3 milliárd dollárt költöttek el online egyetlen nap alatt.

Apple siker

Kiderült az is, hogy az Egyesült Államokban az Apple termékek fogytak a legjobban, azon belül is az okoórák, AirPodok, okoshangszórók és okostévék. Persze ezek mellett nagyon pörgött a játékkonzol is, sokan ekkor akarták beszerezni az új PS-t vagy Xboxot.

Magyarországon is rekordok dőltek meg

Az Index összesítéséből az is kiderült, hogy a Magyarországon is sokat költöttek a Black Friday alatt az emberek. Az Euronics üzleteiben például több mint 80 ezer termék talált gazdára, ami 54 százalékkal több, mint októberben. Náluk a kézi porszívók, az okostelefonok voltak a legnépszerűbbek, de sokan kerestek tévét vagy éppen szárítógépet. A mobilok persze a legnépszerűbb termékek, azon belül is a Samsung, az iPhone és a Xiaomi.

Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, az eMAG is rekordokat ért el: 166 ezer várásló több mint 375 ezer terméket vitt haza, 10,5 milliárd forint összértékben. Az eMAG esetében bár olyan drága termékek is fogytak, mint az Apple MacBook Pro, vagy éppen az OLED tévék, a leginkább a baba-mama termékek fogytak.

2022-es eMAG Black Friday legnépszerűbb termékkategóriái:

  1. Baba-mama termékek és játékok, 51 376 darab
  2. Szépségápolási készülékek és termékek, 35 669 darab
  3. Laptopok és IT-termékek, 34 403 darab
  4. Televíziók és szórakoztató elektronikai termékek, 25 023 darab
  5. Háztartási kisgépek, 23 144 darab
  6. Háztartási eszközök és tisztítószerek, 23 060 darab
  7. Barkács- és lakberendezési termékek, 17 458 darab
  8. Okostelefonok és okosórák, 14 497 darab
  9. Hűtőszekrények és mosógépek, 6790 darab
  10. Divattermékek, 5559 darab

Bár a Black Friday és a Cyber Monday már véget ért, az Index szerint még csak most jön az igazi vásárlási láz, karácsony előtt. Ami minket illet, a Black Friday akciónk még nem ért véget, szóval lehet mazsolázni az akciós termékek közül a megújult Leet Webshopban.

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×