A DLC-ért nem kér külön pénzt az Nvidia.

Nem sok játékot sorolhatunk az ikonikus kategóriába, ám a Valve projektjei közül több is ide tartozik. A Half-Life és Counter-Strike szériákat senkinek sem kell bemutatni, ahogy a Portal két része is hatalmas siker lett. A Portal 2-ben ráadásul már multiplayerben is szórakozhattunk, rengeteg vicces szituációt szültek az egyre nehezedő pályák. Bár a Portal 3 még említés szintjén sem létezik, nem jelenti azt, hogy a széria nem fejlődhetne tovább.

 

Szeptember végén, az RTX 40-es széria leleplezésénél az Nvidia elhintette, hogy készülnek egy Portal with RTX nevet viselő játékkal. Az első cím kap egy elég erős grafikai javítást, melynek szerves része lesz a ray tracing támogatás is. Tekinthetünk rá egyfajta techdemoként is, csakúgy, mint a Quake II RTX-re.

Kiderült, hogy mikor érkezik az újdonság!

Az Nvidia kedd délután egy blogbejegyzésben felfedte a Portal with RTX megjelenési dátumát. December 8-án este, magyar idő szerint valamikor 19:00 óra környékén debütálhat a DLC. A legjobb az egészben, hogy teljesen ingyenes az alapjáték tulajdonosainak, nem különálló címként érkezik a Steam áruházába. Akkor sem kell aggódni, ha nem rendelkeznél az alapjátékkal, hiszen december 6-án, szintén 19:00 órakor rengeteg kulcsot kisorsol a cég a Twitch és Steam felületein.

Ahogy arra számítani lehetett, a gépigény nem lesz túl barátságos. A minimum, FullHD-30FPS-hez is egy RTX 3060-ra lesz szükségünk, a 60 FPS-hez pedig egy RTX 3080 ajánlott. Amennyiben 4K-ban szeretnénk kihajtani az új címet, akkor bizony nem árt, ha egy RTX 4080 izzad a gépünkben.

Forrás: Gamingbible

Jó-e a depresszióra a videojáték? – Egy klinikai szakpszichológus válaszol

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×