Ha esetleg lemaradtál volna róla, a God of War főhőse nem ismeretlen isten az MCU világában.

Figyelem: mielőtt tovább olvasod a cikket, nem árt tudnod, hogy spoilereket tartalmaz a Galaxis őrzői karácsonyi különkiadásából. Ha még nem láttad, mindenképp nézd meg és térj vissza. Nos, a Marvel Cinematic Universe sosem zárkózott el attól, hogy popkulturális utalásokat tegyen a filmekbe és sorozatokba, kezdve a Galaga easter eggtől a Bosszúállókban, egészen addig, hogy Tony Stark a Végtelen háborúban Ebony Maw-t Tunyacsáphoz hasonlítja. Ahogy arról a Twinfinite beszámolt, A Galaxis őrzői ünnepi különkiadásban is szerepel egy God of War-utalás, ami úgy tűnik,

hogy a játékokat kánonná tette az MCU-ban.

Megmondom őszintén, én is láttam ezt a különkiadást, és azt hittem rosszul hallok. Kiderült, hogy nem. Az egyik jelenetben, amikori Drax és Mantis Hollywoodban bolyongott Kevin Bacont keresve, minden cosplayert összetévesztenek az eredeti ismerősükkel. Miután egy család fotózkodik a párossal, hallani lehet, ahogy egy nő izgatottan mondja a gyerekének, hogy „van egy képük a háború istenével”, egyértelműen feltételezve, hogy Drax Kratosnak öltözött. A vicces az egészben, hogy ez magyar szinkronban nem „god of war” maradt, hanem Kratos lett.

God of War reference in The Guardian’s of the Galaxy Holiday Special from GodofWar

 

Ez természetesen csupán egy poén a készítők részéről, hiszen a filmben még Batmanre is utalást kapunk. Ugyanakkor ezek szerint néhány MCU karakter játszhatott a God of War Ragnarökkel? Lehet, hogy a játékot maga Thor is ismeri? Kevin Feige, addig nem nyugszunk, amíg meg nem tudjuk, hogyan reagált Thor halálára az MCU Thor!

Ez egyébként azt is bizonyítja, hogy a játék mindenhol nagy siker. Abszolút uralja a The Game Awards idei jelöléseit, többek között a hőn áhított Év játéka díjra is jelölték – meglátjuk, hány díjat sikerül hazavinnie.

Ezt láttad már?

Így néznek ki a Star Wars szereplői cuki KISCICAKÉNT | KÉPEK

 

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×