Gaming

Bogárvérben gázolunk! – Kooperatív FPS készül a legendás Csillagközi Invázióból

Bár a kritikusok nem különösebben tartják sokra, vagy emlegetik a legnagyobb sci-fik között a Csillagközi Inváziót, a nézők számára mégis egy kultikus, legendás, filmalkotás. És bizony nekik van igazuk: Paul Verhoeven és Ed Neumeier valóban egy korszakos mesterművet alkotott, ami abszolút és minden tekintetben megelőzte a korát.

Aztán persze jöttek a folytatások is, amikről jobb inkább nem tudomást venni, meg volt néhány videojátékos adaptáció, melyekről szintén érdemesebb rövid úton megfeledkezni. Az 1997-es mozinál tökéletesebben semmi nem tudta adaptálni Robert A. Heinlein 1959-es futurisztikus regényét, pedig az emberiség kolonizációs ambíciói miatt kirobbant kvázi galaktikus háború adná magát a stílusokon átívelő videojátéksorozatnak.

Nos, remélhetőleg ezzel a máig kiaknázatlan lehetőséggel fog majd tudni élni az Offworld Industries, ami a kult-klasszikus film 25. évfordulójának alkalmából bejelentette a Csillagközi Invázión alapuló FPS-üket.

A Starship Troopers: Extermination – igazodva az eredetihez – egy többszemélyes, azaz kooperatív akciójáték lesz, amiben 12 játékos küzdhet vállt vállnak vetve a folyamatosan özönlő óriásbogárrajok ellen. A játékban viszont nagyon fontos lesz a kommunikáció, ugyanis a játékosok nem közvetlenül együtt, hanem négyfős csapatokban kell összedolgozniuk a túlélésért.

Nyersanyagokat kell gyűjteni, bázist kell építeni, azt különböző védelmi eszközökkel és fegyverekkel ellátni, a végső cél pedig kijutni a bogárlepte planétáról. A játékosok különböző képességű (érts. kasztú) karakterek közül választhatnak majd, aszerint, hogy épp harcolni, védekezni, vagy felcserkedni szeretnének. Természetesen bogárból is többféle lesz (Drone, Warrior, Gunner, Plasma Grenadier, Tiger Elite), melyek más és más módokon próbálják kinyírni a hőseinket.

Ebből pedig már nagyjából sejthető, hogy a bejárható térképek is kifejezetten nagyok lesznek. Ezért is lesz fontos a csapatok közötti kommunikáció, ami szó szerint hatalmas távolságokat hidalhat majd át. ezt állítólag segítendő egy újfajta pingrendszert fejlesztettek ki, hogy az is részt vehessen a csapatmunkában, akinek például nincsen vagy nem működik a mikrofonja.

A Starship Troopers: Extermination elvileg 2023-ban fog megjelenni PC-re – és a Steam korai hozzáférés programján keresztül válik majd egyre tökéletesebbé.

Ezt is olvasd el:

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

25 éves Easter Eggekre bukkantak az AMD ikonikus processzorán

2024.02.10. - Az eredeti AMD Athlon (vagy más néven Athlon Classic) 1999-ben jelent meg a piacon.…

12 óra telt el azóta...

Régóta kért fejlesztéssel bővül a Windows – Végre eltűnik a régi menü

2024.02.10. - A Microsoft műhelyében nem állt meg a munka az elmúlt időszakban sem. Az…

12 óra telt el azóta...

Így szereld fel a Warzone friss és ütős fegyverét, a BP50-et

2024.02.10. - A Warzone Season 2 frissítése rendesen átrendezte a játék metáját. Ahogy az lenni…

13 óra telt el azóta...

Tűzveszélyes cuccokat árul a Temu és a TikTok? – Egy vizsgálat szerint igen

2024.02.09. - Nincs is annál jobb érzés, mint amikor nagyon vágyunk valamire, majd az felbukkan…

1 nap telt el azóta...

Te is lehetsz a Google idegenvezetője – király újdonság a Mapson

Gábor János 2024.02.09. - Nagyon ráfeküdt az AI-fejlesztésekre a Google, amelynek Maps alkalmazásába hamarosan az…

1 nap telt el azóta...

Remek skineket és tárgyakat tartogat a Call of Duty Season 2 Battle Pass

2024.02.09. - Február 7-én hivatalosan is elstartolt a Warzone és MW III második, közös szezonja.…

1 nap telt el azóta...