Kicsit részletezzük a Cyber Monday keletkezésének körülményeit.

Igen, múlt pénteken volt hivatalosan a Balck Friday, ami bár elvileg egy nap, nálunk Magyarországon inkább egy időszakot jelent. Ilyenkor minden bolt igyekszik extra akciókat kínálni a vásárlóknak. Ma pedig egy hasonló napot köszönthetünk: a Cyber Mondayt.

De mi is a Cyber Monday?

A Cyber Monday az Egyesült Államokban a Hálaadást követő hétfőn esedékes, lényege pedig nagyjából ugyanaz, mint a Black Friday esetében. Egy marketingfogás, ami inkább az online eladásokat segíti: az eredeti cél az volt, hogy az embereket online vásárlásra ösztönözzék. A kifejezést egyébként Ellen Davis és Scott Silverman alkotta meg, akik 2005. november 28-án a Shop.org sajtóközleményében írták le először.

„Cyber Monday, ami az év egyik legnagyobb online vásárlási napjává válik.”

A Cyber Monday a Hálaadást követő hétfőn kerül megrendezésre, így értelemszerűen mindig más a dátum. 2022-ben ez november 28. A Cyber Monday a Black Friday online megfelelője, ami lehetőséget kínál a kisebb online boltoknak, hogy felvegyék a versenyt a nagyobb üzletekkel.

Egy kutatás szerint az online boltok 77 százaléka jelentősen nőtt a Hálaadást követő hétfőn, ami azt jelenti, hogy van igény a Cyber Monday-re. 2017-ben a Cyber Monday online eladások rekordszintre, 6,59 milliárd dollárra nőttek, szemben a 2015-ös 2,98 milliárd dollárral és a 2014-es 2,65 milliárd dollárral. Az átlagos rendelés értéke azonban 128 dollár volt, ami némileg elmaradt a 2014-es 160 dolláros értéktől. 2020. november 30-án a Cyber Monday volt a legnagyobb online vásárlási nap az Egyesült Államok történetében, összesen 10,7 milliárd dolláros online forgalommal.

Bár nálunk a Leetnél nincs hivatalos Cyber Monday, a Black Friday akciók még mindig elérhetőek megújult, teljesen átalakított WEBSHOP oldalunkon. Például:

Xiaomi akciós termékek

Kiváló Gamer kiegészítők

Gamer székek

Tabletek

Ne felejts el bekukkantani!

×