A világ leggazdagabb embere 12 éves korában lekódolt egy videojátékot, amit most bárki teljesen ingyen, telepítgetés nélkül ingyen kipróbálhat.

Elon Muskot manapság már senkinek sem kell bemutatni, hiszen a világ leggazdagabb embereként azokhoz is eljut a híre, akik egyébként egyáltalán nem érdeklődnek a technológia vagy a tudomány világa iránt.

Musk neve sok helyütt összeforrott a villanyautózással – a Tesla révén, az űriparral – a SpaceX révén, a műholdas internettel – a Starling révén, az agyba ültethető chipekkel – a Neuralink révén, de mindezek mellett érdekeltsége van még az alagútépítésben, a mesterséges intelligencia fejleszésben, a robotizációban, a napelemtelepítésben, és a Twitter friss felvásárlásával már a közösségi médiában is.

Azt viszont már csak nagyon kevesen tudják, hogy egykoron a videojátékfejlesztés is érdekelte. Olyannyira, hogy pályafutása legeslegelején, 1983-ban elkészített egy játékot is.

Háttérinfóként azt érdemes tudni, hogy a kicsi Musk kilencévesen kapta meg az első számítógépét, egy Commodore VIC-20-ast, amihez járt egy BASIC programnyelv alapjaira tanító kézikönyv is. Musk állítólag pár hónap alatt bemagolta a könyvet, úgy a kódolás szabályait, majd bőszen nekiállt különféle programokat írni.

Így jutunk el a 12 éves Muskhoz, aki néhány évvel a Space Invaders után, ’83-ban megírta az első videojátékának a forráskódját. Az elkészült, Blastar című árkádos-űrhajós játék kódját aztán egy évvel később a PC and Office Technology nevű iparági szaklap is közzétette, amiért a tizenéves Musk 500 dolláros jutalmat is kapott.

Na, de itt jön a csavar, ugyanis hiába létezett a kód, a Blastarból valójában évtizedekig nem készült játszható verzió. Az első tényleges játékot ugyanis 2015-ben az eredeti forráskód segítségével Tomas Lloret, a Google szoftvermérnöke készítette el. A hogyanja is elég izgi, mert Tomasnak sem csak úgy jött az ötlet: a forráskódot Ashlee Vance, a Bloomberg technológiai újságírójának Muskról szóló könyvében látta meg, így tudta meg, hogy a Blastart valójában sosem készítették el.

A Google fejlesztőjének hála, 32 év után tényleg játszható formát öltött Musk első, és talán egyetlen saját videojátéka, amit most bárki teljesen ingyen a böngészőből kipróbálhat

EZEN A LINKEN.

Persze csodát senki ne reméljen, hiszen a forráskód 1983-ban íródott, amikor még az is tudományos fantasztikumba ment, hogy egy 12 éves kissrác készítette. De működik a cucc, és Elon Musk maga írta, szóval egy csipetnyi a történelemből.

Ezt is olvasd el:

Elon Musk betörne a mobiltelefonok piacára is? – Nem elképzelhetetlen!

 

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

 

×