A PS+ drágább csomagjainak előfizetői hamarosan már nem fogják tudni elindítani a katalógus egyik legnagyobb címét.

Bár nemrég maga a Sony ismerte el, hogy hatalmas lemaradásban vannak az Xbox Games Pass játékszolgálatásához képest, azért a nyáron megújult PS Plusznak sincsen miért szégyenkeznie. Technikailag valóban ég és föld a két modell között a különbség a Game Pass javára, az elérhető kínálatban viszont egyértelműen a PS+ Extra és Premium kerekedik felül.

Ez pedig aligha fog megváltozni a közeljövőben, hiszen a Sony hónapról hónapra egy csomó újabb címmel lepi meg az előfizetőit. Viszont, ahogyan a rivális szolgáltatásnál is megszokhattuk már, nemcsak érkezők, hanem távozók is akadnak. Ez viszont az új PS+- esetében elég fájó tud lenni, hiszen még csak nemrég indult, azaz a játékosoknak sem volt olyan sok idejük arra, hogy a hosszabb játékok végére érjenek – vagy mindent kijátszanak, amit terveztek.

Ez pedig kifejezetten kellemetlen lehet egy olyan játéknál, ami száznál is több játékórát ígér – mint például az Assassin’s Creed Valhalla.

A Ubisoft legutóbbi viking orgyilkosos kalandozása ugyan a szolgáltatás indulása óta a kínálat részét képezi, de sokan még így sem értek a végére. Pláne, ha mást is pörgetnek mellette, vagy az alapjátékon túl a kiegészítőknek is nekiveselkedtek, melyekkel simán 200 órába is beletelhet a végigjátszás.

December 20. után viszont, aki szeretné tovább folytatni az angliai hódítást, annak meg kell vásárolnia a teljes játékot, ezután ugyanis nem lesz elérhető többé a PS Plus Extra és a Premium katalógusából. Mondhatni szerencsés a helyzet, hiszen a PS Store Black Friday akciójának része a Valhalla is, amelyet most az eredeti árának töredékéért, 25.000 forint helyett csak 8246 forintért lehet megvenni.

Kép: Push Square

Ezt is érdemes elolvasnod:

6 videojáték, amit úgy is végigvihetsz, hogy egyáltalán nem játszol velük

 

×