Az időzítés zseniális volt.

Az elmúlt napokban egy meglehetősen szürreális bejegyzés uralta a Valve Steam Deck hivatalos subredditjét. Sokan úgy gondolták, hogy egy trollposzttal állnak szemben, ám pár napos nyomozás után hamar kiderült, hogy tényleg valódi a történet. A kép feltöltője egy eldobható fiókot használt a publikáláshoz, bizonyára nem akarta a cég előtt sem felfedni a kilétét. Azt állította, hogy a Valve a javításra elküldött Steam Deck mellé egy pulykasütőt pakolt. 

So, Valve sent me a Turkey Fryer along with my repaired Steam Deck from SteamDeck

 

A sütő maga nem is lehetne aktuálisabb, hiszen éppen csütörtökön ünnepelték az Egyesült Államokban a hálaadást. Jogosan merülhetett fel persze a kérdés, hogy miért és hogyan sikerült kombinálni két teljesen eltérő terméket.

Úgy tűnik, hogy a válasz logikusabb lehet, mint azt elsőre gondolták!

Az már első körben kizárható volt, hogy a Valve direkt küldött volna egy ilyen eszközt a készülék mellé. Marketing akciónak nem lett volna utolsó, de jól tudjuk, hogy az óriáscégnek nincs ilyenre szüksége, viszik a Steam Decket, mint a cukrot.

Az egyik kommentelő azonban hamar megoldotta a rejtélyt. A Valve az USA-ban az Ingram Micro szolgáltatásait veszi igénybe a szállítmányozáshoz, raktározáshoz. Elég nagy cégről beszélhetünk, hiszen az Amazon, Samsung és Walmart hármasával is együttműködnek. Nagy eséllyel a belsős rendszer (hibásan) egy amazonos vagy walmartos vásárlással összekapcsolta a kiszállítandó Steam Decket, így érkezett az ajándék sütő a hordozható PC-vel. Fordított esetben még nagyobb lett volna a meglepetés, az már biztos.

Csemegéznél a Steam vásár felhozatalából? – Mutatjuk a legjobb ajánlatokat

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×