Az EA csak nagyon kevés igazán jó Star Wars játékot ütött össze, most viszont teljesen ingyen osztogatják az egyik legremekebbre sikerültet.

Amióta az EA exkluzív jogosítványt vásárolt magának, azóta számíthatjuk a a Star Wars videojátékos galaxisának hanyatlását. Korábban olyan zseniális klasszikusok születtek, mint a Republic Commando, a Knights of the Old Republic, vagy a Jedi Knight-sorozat, míg az EA égisze alatt inkább a többjátékos Battlefronttal próbálták lerabolni a játékosokat.

Persze azzal sem lehetne vádolni a kanadai kiadót, hogy túlzottan megerőltette volna magát, hiszen alig készítettek bármit, ami a messzi-messzi galaxisban játszódott volna. A Fallen Order érkezéséig viszont inkább a botrányokkal, mintsem az alkotásaik kimagasló minőségével irányították magukra a figyelmet, aminél vitán felül sokkal többet érdemelne George Lucas űrfantasy-ja.

A Jadi Knightokból itt-ott kölcsönző Fallen Orderrel azonban megtört a jég, és bár már későn, de utat nyitott több másik kult-klasszikus Star Wars játéksorozat, az X-Wing, a TIE Fighter és a Rogue Squadron szellemi örökösének, az epikus űrcsatákat ígérő Squadrons-nak.

Az EA tehát sokat köszönhet a Disney-nek, ami időközben felvásárolta a komplett galaxist, majd kitörölte a korábbi összes képregényt, könyvet és játékot a kánonból, száműzve őket a peremvidékre, amit immár Legendáknak nevezünk. A kiadó ugyanis így szabadon meríthetett az imádott klasszikusokból, ennek köszönhetően pedig ismét ripityára lőhetjük a Birodalom hajóit – vagy épp fordítva.

A Squadrons az EA egyik legfrissebb alkotása, igaz, már így is két éves, bár az erényein mit sem csorbít. A választott oldal ikonikus hajóinak volánja mögül egyszerűen katartikus élmény vadászni az ellenségre – legyen az egy mocskos lázadó, vagy birodalmi szolga. A látványvilág pedig külön megér egy misét, attól ugyanis a mai napig megremeg csodálatában a rajongó.

A legjobb pedig csak most jön, ugyanis ezzel a csodával most bárki teljesen ingyen játszhat, köszönhetően az Epic Games nagylelkűségének.

Semmi más dolga nincs az embernek, csak megnyitnia az Epic Games Store PC-s alkalmazását, vagy ellátogatni a webes felületére, majd az ingyenes szekcióban igényelni az ajándékot. Erre a mai naptól (november 24.) egészen egy teljes hétig, azaz december 1-ig lesz lehetőség, aki viszont a könyvtárához adta, annak örökre ott is marad.

Ezzel pedig határozottan érdemes élni, ugyanis időtlen idők óta nem volt nemhogy ilyen jó, hanem úgy egyáltalán bármilyen Star Wars űrhajószimulátor. Ja, és az egészet lehet VR fejessel is játszani, ami lehengerlő élmény.

Erről sem érdemes lemaradnod:

Akciófigyelő | Egy remek INGYEN játékkal robbant a GoG Black Friday akciója

 

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

 

blank
shop.leet.hu
shop.leet.hu

Kacsolódó cikkek

×
blank