Egy lelkes magyar gamer már 10 évesen elkezdte írni saját játékát. A játék jelenleg korai bétában van, de ha szeretnéd támogathatod a megvalósulását.

Igen, mára már ott tartunk, hogy a programozás szinte mindennapos lesz a fiatalok körében. Ezzel persze nincs is semmi baj, sőt így is ki tudják fejezni magukat és fantasztikus dolgokat tudnak alkotni. Bár még csak korai bétában van, egy 14 éves magyar srác játéka téged is le fog nyűgözni. Különösen, ha hozzátesszük, hogy 10 évesen kezdte el készíteni ezt is lövöldözős játékot.

14 éves fejlesztő készíti az Into the Wart.

„14 éves játékfejlesztő vagyok. 4 éve programozok, csinálok játékokat. Egy ideje dolgozom ezen a játékon és most kiadtam bétában. Sztori és online játékmódok félkész állapotban vannak. Hamarosan készen lesz a teljes játék. Jelenleg a bétára csináltam mapokat, ahol lehet játszani AI ellen. Különleges képességeket, fegyvereket tervezek következő update-ra, illetve multit” – írja M4st3r2 a Redditen.

Miről szól a játék?

A játékban természetesen lövöldözni kell, egy háborúba csöppenünk. Jelenleg három játékmód érhető el, egy kampány, single player és multiplayer játékmódok. Ezek jelenleg félkész állapotban vannak, de a játék folyamatosan frissül. A történet egyébként aktuális lesz: 2022-ben járunk, amikor Oroszország éppen megtámadja Ukrajnát. Főhősünk, akit irányítunk egy 3 gyermekes apa, aki Kijevben él. Amikor fiát elfogják, egyedül kell bejutnia egy orosz katonai bázisra.

Ha a játék a Steamen megjelenik, 10 dollárba kerül majd, majd érkeznek majd teljesen ingyenes frissítések és DLC-k. A tervek szerint a játék hamarosan fent lesz Steamen is, ehhez azonban a játékosok és a közösség támogatása is kell. A játékot elérheted az itch.io oldalán, ahol támogatni is tudod a fiatal játékfejlesztőt, aki fantasztikus dolgot vitt véghez teljesen egyedül.

Természetesen igen meglepő, hogy valaki ilyen fiatalon ilyen összetett projektet visz, ráadásul ilyen komoly témát feszeget vele, mint az orosz-ukrán háború. A Reddit posztokból egyébként az is kiderült, hogy nincs egyedül a terveivel: több tizenéves felhasználó jelezte, hogy szintén foglalkozik szabadidejében játékfejlesztéssel.

M4st3r2-t egyébként a CoD és a CS:GO inspirálta a játék megírására, bár szereti a Minecraftot is. A játék Unity alatt készül. Ha szívesen támogatnád vagy kipróbálnád a játékot, nyugodtan menj fel a itchi.io oldalra. A 14 éves játékfejlesztővel felvettük a kapcsolatot, hogy többet is megtudjunk arról, hogyan dolgozik.

Ezt láttad már?

Vissza a jövőbe magyar módra – A szemed kifolyik a pesti sufni DeLoreantól

 

×