A fogvédő megszűnt egyszerű fogvédő lenni, hiszen rájöttek, hogy ennél sokkal többre is alkalmas lehet, ha szépen felszenzorozzák. Nézd csak!

A legtöbb sport (mínusz foci, hoki, boksz, rögbi, kosár- és vízilabda) olyan, hogy nem igazán kell aggódnod a fogaid miatt, ám a baj a legjobbakkal is megtörténhet, szóval bármilyen testmozgás közben jól jöhet egy fogvédő. Mi lenne viszont, ha ez nem csak egy ütéstompító szilikonpárnácska, hanem

okoseszköz is lenne?

Az ORB Smartguard okosfogvédőt a PC World vette észre a Kickstarteren. Mint kiderült, 17.800 dollár kellett volna a sorozatgyártására, de ennek máris a háromszorosánál, 49 ezer dollárnál tartanak, szóval első pillantásra (meg másodikra is) elég sikeres gyűjtés.

Forrás: ORB Innovations

Az eszköz a nevéből adódó funkción túl bír többek között gyorsulásmérővel és lépésszámlálóval is (bár ez utóbbi adatot GPS hiányában kénytelen megtippelni), de az igazi előnyét a mozgásról, pulzusról, elégetett kalóriáról, valamint a fejre mért ütések erejéről gyűjtött adatok jelentik.

Mindezt a hozzá párosított telefonapplikációra továbbítja.

Nekünk is rá kellett harapnunk valamire, mikor megláttuk mennyit kér érte a brit fejlesztő cég (ORB Innovations): teljes áron 189 dollárt, vagyis kb. 75 ezer forintot fog kóstálni, ám egyelőre Early Bird időszak van, amikor 118-ért, tehát úgy 46.900-ért lehet megrendelni, és a világ bármely pontjára kiszállítják. Az eszköz persze sokszorosítás alatt áll, így az alső Smartguard-ok 2023 júniusától kezdenek landolni a vevők postaládájában.

Még egy kütyüs hír jöhet? Mert itt van ez is:

Kicsi, de játékos? – Ezt tudja a világ legapróbb okostelefonja

 

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×