Minden földi jósággal megtömték, sajnos az árcédulán is meglátszódik.

Manapság három panelt találhatunk meg az átlagos monitorokban. A TN, IPS és VA monitorok különböző területen villognak, nem beszélhetünk egy univerzálisan jó választásról. A TN panelek általában válaszidőben a legjobbak, az IPS panelek a színvisszaadásban és betekintési szögben, míg a VA panelek kellemes kontrasztaránnyal csábítják a potenciális vásárlókat. Nem titok azonban, hogy egy negyedik szereplő is bekopogtatna a piacra.

Az OLED panelek fokozatosan kezdenek leszivárogni az alsó(bb) kategóriákba, már ami a TV-ket illetti. A PC-s szegmensben még jelentős hátrányban vannak, hiszen a legtöbb esetben 42 vagy 32 inch alatt nem találunk OLED monitorokat. Minden jel arra mutat, hogy az LG úgy döntött, ideje generációt váltani vagy legalább megtenni az első lépéseket.

Ezt tudja az LG frissen bemutatott OLED gamer monitora!

Az LG UltraGear OLED Gaming monitor egy 27 inches megjelenítő, mely 240 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik. A 27 inchhez 1440p-es felbontás párosul, mely arany középút lehet bárki számára. A 4K / 32 inch megjelenítők bizony a kompetitívebb játékosok számára nem biztos, hogy megfelelő választások. Ideje volt, hogy valaki kisebb mérettel is jelentkezzen a piacon.

Természetesen az AMD FreeSync Premium és az NVIDIA G-Sync Compatible hitelesítést is megkapta a monitor, így kevesebb FPS esetén sem szenved csorbát a játékélményünk. A termék legnagyobb hátránya nem meglepő módon az árcédulája, a cég 999 dollárt kér el a következő generációs megjelenítőért. Hazai árról egyelőre nincs információnk, az szinte borítékolható, hogy fél millió forint alatt nem kaparinthatjuk meg Magyarországon. Az OLED térhódítására még kicsit várnunk kell, ám garantált, hogy pár éven belül egyre olcsóbb példányok érkezhetnek a boltok polcaira.

Annyira nincs modi a Twitteren, hogy teljes filmeket töltenek fel az oldalra

×