A PETA úgy gondolja, hogy a God of War Ragnarökben nem bánnak jól az állatokkal.

Tudom, hogy mostanában minden a God of War: Ragnarökről szól, de valóban jó a játék, és fantasztikus megjelenésen van túl. Mindenhol záporoznak a pozitív kritikák, egyedül a barátnők és feleségek gyászolják, hogy egy időre elveszetették párjukat. Kratos legújabb kalandját közben már több Game Awards kategóriában is jelölték, köztük az év játékát is neki akarják adni. Ennek eredményére december 8-ig kell várnunk.

Ennek azonban nem mindenki örül, például a PETA, állatjogi szervezet nem.

Ahogy arról a TheGamer is beszámolt, a PETA állatvédő szervezet a Twitteren arra kérte a Santa Monica stúdióját, hogy készítsen egy „PETA módot” a játékba, hogy a Ragnarök „az állatokkal szembeni erőszak nélkül is játszható legyen”.

„Ha te fázol, ők is fáznak. Tyr hibát követett el, amikor a kutyát láncra verte és kint hagyta Helheim fagyos hidegében” – írta a PETA, mellékelve egy videót, ami a Garm (az északi mitológiából ismert farkas, aki Hél bejáratát őrzi) elleni küzdelmet mutatja be. A PETA szerint nagyon szomorú, hogy a „kutyát már régóta odakint, a hidegben láncra verték„, és „siralmas körülmények között találtak rá, ahol a Fimbulwinter hideg pusztítását mindenféle menedék nélkül viselte el”.

 

Lehet a PETA nem ismeri a mitológiát, vagy csak egyszerűen nem érdekli. Abban viszont igazuk van, hogy minden állat megérdemli a szerető otthont, még akkor is ha 20 méter magas. Nem akarok spoilerezni, de a játékban ezzel nem is lesz gond. Tekintettel viszont arra, hogy egy kitalált mitológiai farkasról beszélünk, érthető, hogy az emberek miért vannak egy kicsit zavarban ettől az egésztől.

Szerinted jogosan háborodott fel a PETA?

10 jelöléssel arathat a God of War Ragnarök – Íme az idei The Game Awards összes jelöltje!

 

×