A körítés biztató volt, ám a valóság mást mutat.

Pár nappal ezelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy egy negyedik szereplő is bejelentkezett a VGA szegmensbe. A kínai Moore Threads neve nem teljesen ismeretlen az iparág számára, az Nvidia több volt munkatársa is a cégnél dolgozik. Egy időben meg is gyanúsították őket az óriáscég szellemi termékeinek ellopásával, jogtalan felhasználásával, ám egyelőre vígan fejlesztik a saját egységeiket.

Ezek közé tartozik a frissen bemutatott Moore Threads MTT S80 is. Első körben lehetetlen volt megmondani, hogy milyen nyers erővel rendelkezik a kártya. A PCIe Gen 5.0-ös csatlakozó vagy épp a 16GB VRAM biztató volt, de sokan várták az első, külsős teszteket.

Az elmúlt napokban meg is izzasztották a VGA-t, nem volt benne köszönet!

A különféle szintetikus benchmarkoknak hála hamar kiderült, hogy a kártya még az GTX 1060 szintjét is alig éri el. Ami ennél is problémásabb, hogy a félkész drivernek köszönhetően olyan könnyed címek sem futottak jól rajta, mint például a CS:GO.

Még aggasztóbb lehet a kártya IDLE fogyasztása. A játékok közbeni 240 wattot még lehetne magyarázni a fejletlenebb gyártástechnológiával, ám a 2D, asztali környezetben tapasztalható 110W bizony megbocsájthatatlan. Csak, hogy legyen mihez viszonyítani, az RTX 4080 körülbelül 15-20W körül kér ilyen állapotában, míg a sokat szidott Intel ARC is megelégszik 40 wattal. Több szinten is elvérzett tehát a kínaiak új terméke. Sajnos néhány generációval le vannak maradva, még ha igyekeznek is ezt pár hangzatos specifikációval elfedni.

Vége az első napnak: Így áll most Noel a TFT világbajnokságon

×