Költs keveset, játssz sokat! - 20 remek játék 3000 forint alatt Xboxon és PS-en

Szinte minden platformon kezdetét vette a nagy Fekete Pénteki játékkiárusítás, amikor is játékosok talicskával szórhatják a pénzüket a jobbnál jobb alkotásokra. A ‘Játékok 3000 forint alatt’ cikksorozatunkban pedig szépen kigyűjtjük azokat a remekműveket, melyekkel nemcsak óriásit tudunk spórolni, de cserébe kiváló szórakozást is nyújtanak.

0
 

Szinte minden platformon kezdetét vette a nagy Fekete Pénteki játékkiárusítás, amikor is játékosok talicskával szórhatják a pénzüket a jobbnál jobb alkotásokra. A ‘Játékok 3000 forint alatt’ cikksorozatunkban pedig szépen kigyűjtjük azokat a remekműveket, melyekkel nemcsak óriásit tudunk spórolni, de cserébe kiváló szórakozást is nyújtanak.

A *-gal jelölt játékokkal csaltunk egy pár száz forintot, de az érintett játékokat ilyen olcsón vétek lett volna lehagyni a listáról.

XBOX ONE / SERIES

1. ASSASSIN’S CREED: UNITY

Ár: 2845 ft | Eddig: 11.30.

Bár 2014-ben a Unity inkább az AC-sorozat legmélyebb pontjával volt egyenlő, mára azonban inkább egy jobb sorsra érdemes játékként hivatkozunk rá. A Ubisoft fejlesztői ugyanis nemhogy kijavították az összes megjelenéskori hibát, de tényleg egy olyan játékká tették a Unity-t, ami még most is büszkén megállná a helyét egy teljesen új címként.

A Unity egyszerűen gyönyörű, a parkour pedig itt volt a csúcspontján. A történet és a főhős is jóra sikeredett, és bár a kooperatív részek még midig idegesítőek, az 1700-es évek végi párizsi forradalmi hangulat mindenért kárpótol.

 

2. ASSETTO CORSA COMPETIZIONE

Ár: 2660 ft | Eddig: 11.30.

Az olasz Kunos Simulazioni csapata nem feltétlenül a tapasztaltabb vagy ismertebb fejlesztők táborát erősíti, 2014-ben mégis egy olyan elképesztő versenyjátékot villantottak, aminek még a legnagyobbak is a csodájára jártak. Az Assetto Corsa a generációjának egyik legjobb szimulátoros versenyjátéka, ami mind a mai napig elképesztően fest.

Ami pedig igaz az első Assetto Corsára, az hatványozottan érvényes a Competizione című folytatására is. Azaz egy egyik legjobb valósághű versenyszimulátor, amire játékos a pénzét költheti. A Competizione még gyönyörűbb, még élethűbb, még élvezetesebb, így ha rongyosra pörgetted az elsőt, akkor mindenképpen pattanj át ebbe, amíg megérkezik az Assetto 2.

 

3. BATTLEFIELD V

Ár: 2095 ft | Eddig: 11.30.

A világ egyik legnépszerűbb akciójátékát talán nem kell sokaknak bemutatni, így én sem fogok sokat időzni. A BF5 a második világháborúba repít minket, és bár a játék 2018-ban jelent meg, máig az egyik leggyönyörűbb lövölde, aminek a többjátékos módja a BF2042 csúfos bukása miatt még mindig pörög.

 

4. RESIDENT EVIL VII biohazard

Ár: 2395 ft | Eddig: 11.30.

A Resident Evil-sorozat a hetedik etapjával kapott új erőre, bár témájában inkább visszatért az alapokokhoz. Nagyon jót is tett neki, hiszen a játék elképesztően sikeres lett, az általa megkezdett belső nézetes lassabb horror pedig a széria újabb fő csapásirányává vált. A RE:VII a mai napig egy gyönyörű és velőkig ható alkotás, amit ennyi pénzért óriási vétek volna kihagyni!

 

5. IN SOUND MIND

Ár: 1825 ft | Eddig: 11.30.

Az In Sound Mind alapvetően épül az első személyű ijesztgetésre, de emellett nem leszünk benne híján az akciónak, a felfedezésnek és különféle és ötletes feladványok megfejtésének sem. A játékot nem különösebben övezte óriási marketing, így sajnos könnyel eltűnt a nagyobb címek árnyékában, pedig egészen jó értékelésekkel büszkélkedhet.

Eredetileg 2021 szeptemberében jelent meg, sokáig közel 13.000 forintos árcédulával volt megvásárolható, szóval alig 1800 forintért több, mint jó vétel.

 

6. CONTROL *

Ár: 3570 ft | Eddig: 11.30.

A Remedy az Xbox-exkluzív Quantum Break után új vizekre evezett, majd értek el elképzelhetetlennek hitt sikereket a Controllal. A játékot több helyütt választották meg 2019 legjobbjának, illetve a valaha készült egyik legjobb akció-kalandjátéknak. Ez nem is csoda, hiszen Alan Wake ide, időutazós-manipulálós mókázások oda, a Controllal a finn csapat megérkezett oda, ahol a 2000-es évek elején-közepén a Max Payne-nel tartottak: a csúcsra.

Egyébként már gőzerővel készül a folytatás, ami már sokkal szorosabb kapcsolatban lesz az Alan Wake-kel, aminek évtizedes várakozás után jövőre érkezik a második része. Addig viszont bőven van idő pótolni a mindent mindennel is összekötő remekművet.

 

7. BRÜTAL LEGEND

Ár: 495 ft | Eddig: 11.30.

A Brütal Legend minden idők egyik legméltatlanabbul elfeledett játéka, aminek létezéséről már a megjelenésekor sem emlékezett senki. Óriási hiba, hiszen a metál riffekkel, démonokkal, vérrel és harccal, na meg Ozzy Osborne-nal átitatott Jack Black kaland nemcsak hihetetlenül egyedi és vicces, de elképesztően jó szórakozás is. 500 forintért pedig FŐBENJÁRÓ BŰN nem jegyet váltani rá!

 

8. HOMEFRONT: THE REVOLUTION

Ár: 395 ft | Eddig: 11.30.

A Homefront-sorozat eléggé lesajnált volt a megjelenésekor, pedig egyáltalán nem volt olyan bitang rossz, mint ahogyan sokan leírták. A Homefront legelső része még egy teljesen átlagos, mondhatni egyáltalán nem kiemelkedő Call of Duty-klón volt, a The Revolution azonban nem kicsit változtatott a formulán.

Az alternatív jövőben játszódó történetben a megszállt Amerika egy ellenállójának a bőrébe bújhatunk,  a feladatunk pedig felszabadítani Philadelphiát. Maga a játékmenetet a Far Cry-okhoz lehetne hasonlítani, és igazából nem is sokkal rosszabb, mint a 26. Ubisoft bőrlehúzás. A Homefront: The Revolution nem egy kiemelkedő cucc, mégis egészen érdekesen, nem fekete-fehér módon közelíti meg a szabadságharcok témáját.

 

9. METRO: EXODUS

Ár: 2670 ft | Eddig: 11.30.

Szomorú egy akciófigyelős cikkben ilyenekről írni, de múlt hónapban halt hősi halált a Metro Exodus egyik vezető fejlesztője, aki ukrán állampolgárként kutya kötelességének érezte védeni a hazáját. Játékosként egyetlen módon lehet megfelelő módon tisztelegni az emléke előtt, mégpedig ha elővesszük a kifejezetten kiemelkedőre sikeredett játékát, a Metro-sorozat legfrissebb darabját, az Exodust.

A poszt-apokaliptikus világ most először nyílik meg Artyom előtt, legalábbis, ami megmaradt belőle. A játékban eddig sosem látott szabadsággal fedezhetjük fel az atomkatasztrófa utáni világot, ami még sötétebb titkokat és borzalmakat rejt, mint a metró alagutai.

 

10. DYING LIGHT – DEFINITIVE EDITION *

Ár: 3400 ft | Eddig: 11.30.

Bár már a második etapját tapossa a zombihentelde parkour játék, óriási vétek volna megfeledkezni az első részről, ami a mai napig képes megfosatni az embert. A Definitive Edition pedig a legjobb módja, hogy megtapasztaljuk a zombi-apokalipszis legsötétebb óráit, hiszen a csomagba bekerült szinte minden extra tartalom, ami megjelent hozzá.

PLAYSTATION 4-5

1. THE LAST OF US PART II*

Ár: 3497 ft | Eddig: 11.29.

A Naughty Dog ismét megmutatta, hogy miért is emlegetjük őket a játékipar csúcsán. A The Last of Us második része bár játékmenetében nem újított olyan eszméletlenül sokat az elődjéhez képest, mégsem lehet egy szavunk sem. Minden szebb, jobb, és élvezetesebb, a történet pedig egyszerűen letaglózó. Ennél olcsóbb pedig már csak akkor volna, ha ingyen adnák – de ezért a játékért, amit méltán említhetünk minden idők egyik legjobbjaként is, abszolút megéri legalább ennyit fizetni.

 

2. STAR WARS JEDI: FALLEN ORDER – DELUXE EDITION

Ár: 2923 ft | Eddig: 11.29.

A Fallen Order az egyetlen jó dolog, ami az EA bábáskodása során történhetett a Star Wars-szal. Egyszerre újító és hagyománykövető, hiszen néhol erősen emlékeztet a Jedi Knight-sorozatra, míg játékmenetében sokat lesett el a souls-like műfajából.

A történet pedig szintén zseniális, az egyik legjobb, amit a messzi-messzi galaxisban elmesélhettek nekünk, így a második rész érkezése előtt mindenképp érdemes vagy újra elővenni, vagy bepótolni.

 

3. THE EVIL WITHIN

Ár: 1497 ft | Eddig: 11.29.

Ez a játék már-már kimondottan a régi Resident Evil játékok szellemi örököseként született meg. Olyannyira méghozzá, hogy konkrétan a Dino Crisis 2, az első és a negyedik RE alkotója, Shigenori Nishikawa áll az egész mögött. Szóval, ha tényleg imádtad a kult-klasszikus horrorsorozatot, akkor ezzel muszáj játszanod.

 

4. WOLFENSTEIN II: THE NEW COLOSSUS

Ár: 1918 ft | Eddig: 11.29.

A MachineGames nagyszerű módon indította újra az FPS-ek nagyapjaként emlegetett Wolfensteint, majd szintén példásan folytatták a New Colossussal. A sztori nem valami nagy szám, de a zseniális karakterek, és a pörgős akció mindenért kárpótol.

 

5. DISHONORED 2

Ár: 1418 ft | Eddig: 11.29.

A Dishonored 2 a folyatatások iskolapéldája, és bár sok kritikát kapott a kevés újdonság miatt, az egyik legtökéletesebb és leghangulatosabb steampunk játék az elmúlt néhány évből. A történet pár évvel az első rész után veszi kezdetét, és bár választhatjuk a korábbi főhőst is, úgy az igazi, ha a hercegnővel, Emily-vel veselkedünk neki az izgalmas kalandnak.

 

6. SLAY THE SPIRE*

Ár: 3076 ft | Eddig: 11.29.

A Slay the Spire bár nem való mindenkinek, aki viszont szereti a rogue-like műfajt, na meg a gyűjtögetős kártyajátékokat, annak egy kötelező darab. Ami pedig a játék hosszát illeti, nos, ezzel a végtelenségig is el lehet játszani, mivel a teljesítendő szinteket teljesen véletlenszerűen generálja.

 

7. ASSASSIN’S CREED: SYNDICATE

Ár: 2847 ft | Eddig: 11.29.

Az utolsó klasszikus formulára épülő Assassassin’s Creed, amivel szinte csak a legnagyobb rajongók játszottak csak. Méltatlanul elfeledett darabja a sorozatnak, pedig egészen újítóan állt a bevett játékmenethez.

A főhadiszállásunk egy folyton mozgó vonat volt, amit fejlesztgethettünk, a kütyüinket is effektívebbé tehettük, de még egy londoni bandát is szervezhettünk magunk köré. Sőt, egyszerre két főhős között váltogathattunk, akikkel egyedi képességeik miatt többféleképp is teljesíthettük a küldetéseket. Remek játék volt, tucatnyi játékórával, és máig lélegzetelállító grafikával.

 

8. METRO: EXODUS

Ár: 2647 ft | Eddig: 11.29.

Szomorú egy akciófigyelős cikkben ilyenekről írni, de múlt hónapban halt hősi halált a Metro Exodus egyik vezető fejlesztője, aki ukrán állampolgárként kutya kötelességének érezte védeni a hazáját. Játékosként egyetlen módon lehet megfelelő módon tisztelegni az emléke előtt, mégpedig ha elővesszük a kifejezetten kiemelkedőre sikeredett játékát, a Metro-sorozat legfrissebb darabját, az Exodust.

A poszt-apokaliptikus világ most először nyílik meg Artyom előtt, legalábbis, ami megmaradt belőle. A játékban eddig sosem látott szabadsággal fedezhetjük fel az atomkatasztrófa utáni világot, ami még sötétebb titkokat és borzalmakat rejt, mint a metró alagutai.

 

9. MIRROR’S EDGE: CATALYST

Ár: 1772 ft | Eddig: 11.29.

Bár már az első Mirror’s Edge sem lett egy mindent átütő siker, az EA a második résztől várta a nagy parkour-forradalmat. Sajnos nem jött el. A Catalyst semmiképp sem egy rossz program, sőt, mégis nagyon sokat kritizálták, hogy érdemben szinte semmit nem változtatott a recepten. Mégis, van valami varázsa a felhőkarcolók tetején golyókat kerülgetve falakról csövekre szökellni.

 

10. LOST IN RANDOM

Ár: 1985 ft | Eddig: 11.29.

Az elmúlt idők egyik legeredetibb és legegyedibb programja, amiről valamiért senki nem beszél – pedig kéne. A Lost in Random egy stop-motion animációs filmnek is simán beillene, mégis egy akció-kalandjáték lett belőle. Ezt a játékot nem lehet nem ajánlani, ennyi pénzért pedig konkrétan kiraboljuk a fejlesztőket.

Ezt is érdemes elolvasnod:

13 zseniális videojáték, amit fantasztikus élmény többször újrajátszani

 

×