Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor1 és IT tartozék márkája – bemutatja a legújabb AGON 5 sorozat két újabb modelljét.

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor1 és IT tartozék márkája – bemutatja a legújabb AGON 5 sorozat két újabb modelljét: A 27″/68,6 cm-es AGON AG275QZ/EU Fast IPS panellel és Quantum Dot réteggel rendelkezik, így 1,07 milliárd színt jelenít meg, 240 Hz-es (felkapcsolható 270 Hz-re) frissítési frekvencia, 1 ms GtG és 0,5 ms MPRT válaszidő mellett.

Alacsonyabb árú testvére, 27 hüvelykes AGON AG275QZN/EU magas kontrasztú Fast VA panellel rendelkezik és ugyanolyan e-sport specifikációkat nyújt: 240 Hz frissítési ráta, 1 ms GtG és 0,5 ms MPRT válaszidő.

A nagyon alacsony input lagnak és a gyors válaszidőknek köszönhetően a játékosok mindkét modellnél finom, gördülékeny játékélményben részesülnek – így gyorsabban megláthatják és lekövethetik az ellenségeket és versenyelőnyt nyerhetnek. Mindkét monitor sokoldalú, rendelkezik a VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal, és támogatja a HDR10-t, így gazdag és élénk látványt nyújt, s mindeközben gyorsan mozgó, finom képélményt biztosít.

Az AGON 5 modellek legutóbbi generációja októberben került bejelentésre, két 165 Hz-es, Fast IPS illetve Fast VA panelekkel ellátott modellel. Az AG275QZ/EU és az AG275QZN/EU modellekkel az AGON by AOC most e-sport szintre emeli a lécet a 270 Hz illetve 240 Hz frissítési frekvenciákkal. A 165 Hz-es testvéreikhez hasonlóan ezeket az új modellek is 100%-osan újrahasznosítható papírpárnás csomagolással rendelkeznek.

A korábbi modellekhez képest az AG275QZ/EU és az AG275QZN/EU is megújult dizájnt képvisel a karcsúbb és tisztább megjelenésével. A 3 oldalon keret nélküli kialakítással ideálisak a többmonitoros rendszerekhez. A prémium állvány fém alapzata kisebb helyet vesz el az asztalon, így kompakt harcállásoknál is alkalmazhatók.

Emellett az ergonomikus AG275QZ/EU és AG275QZN/EU monitorok állítható magasságának, vízszintes és függőleges forgathatóságának, valamint dönthetőségének köszönhetően kiválóan alkalmasak a nagy intenzitású összecsapásokhoz – otthon és versenyeken is. Az állványba beépített kábelvezető nyílással és a beépített tápegységgel kisebb lesz a rendetlenség az asztalon, hogy a játékos a feladatra tudjon koncentrálni. Egy beépített 4 portos USB hub (USB 3.2 Gen 1) is mindkét modellben megtalálható, így egyszerűen csatlakoztathatóak a perifériák, joystick-ok, vezérlőt.

Az AG275QZ/EU Fast IPS panellel és Quantum Dot réteggel rendelkezik, amely javítja a színpontosságot és kiterjeszti a színskálát – gazdag, telített színeket biztosítva 10 bites színmélységgel és 1,07 milliárd színnel. Nagy, 99,9% AdobeRGB, 100% sRGB és 97,5% DCI-P3 színskála lefedettségével az AG275QZ/EU kiválóan alkalmas tartalomgyártók, youtuber-ek és live streamer-ek számára.

A monitor támogatja a VESA DisplayHDR400-t és a HDR10-t, a nagy dinamikatartományú tartalom megjelenítéséhez. A natív 240 Hz frissítési rátája egyszerűen felkapcsolható a monitor OSD-jével 270 Hz-re, amivel a piacon az egyik leggyorsabb QHD modell. A 270 Hz-es frissítési frekvencia, a gyors válaszidő, valamint az éles QHD felbontás (2560×1440) kombinációja biztosítja, hogy ez a monitor még sok évig modernnek fog számítani.

Az AG275QZN/EU ugyanakkor Fast VA panellel rendelkezik, 16,7 millió színnel, valamint IPS-QD változathoz képest jobb kontraszttal (3000:1) – így ez a modell kiválóan teljesít sötét, árnyékos képernyőtartalom esetén a gazdag, mély fekete színekkel. Az AG275QZN/EU rendelkezik VESA DisplayHDR400 tanúsítvánnyal is, támogatja a HDR10-et, és kiváló, 89,3% AdobeRGB, 99,7% sRGB és 89,9% DCI-P3 színskála-lefedettséget nyújt.

Az IPS (AG275QZ/EU) és a VA változat (AG275QZN/EU) esetében több pixel-overdrive mód is lehetővé teszi, hogy a monitorok kiváló, 1 ms GtG válaszidőt érjenek el, a mozgási elmosódás csökkentése (MBR) pedig akár 0,5 ms MPRT értékre is csökkentheti az észlelt válaszidőt. Mindkét modell rendelkezik Adaptive-Sync technológiával, tehát támogatják az általános változtatható frissítési frekvencia technológiákat, a képtörés illetve akadozás megszüntetése érdekében. Emellett ezek a modellek a Konzol Mód alkalmazásával, 2560×1440 @ 120 Hz üzemmódjukban használhatók a legújabb generációs konzolokkal – tudnak fogadni 4K jelet, és lekapcsolni 2560×1440-re, miközben továbbra is lehetséges a nagyobb frissítési frekvencia.

Az OSD átfogó menürendszere használható joystick-kal illetve az AOC G-Menu szoftverével, amely révén a felhasználók a tökéletes kalibrálás érdekében módosíthatják a szín/fénysűrűségi beállításokat; illetve itt találhatók a gaming és a kényelmi funkciók, mint pl. célkereszt hozzáadás, árnyékvezérlés, Low Blue mód.

Az AGON AG275QZ/EU és az AGON AG275QZN/EU 2022. novembertől lesz kapható, javasolt fogyasztói áruk sorrendben: 769 illetve 549 euró.

Ezt láttad már?

Döbbenetes hasonlóság – így másolták le a sztárokat a rajzfilmekben!

 

×