Új magyar játék a láthatáron, amiben az árnyékok közül kell visszaszereznünk az egyik legjelentősebb magyar ereklyét, a Szent Koronát.

Azt azért még nem mondhatjuk, hogy reneszánszát éli a magyar játékfejlesztés, az viszont egészen biztos, hogy különösen jó úton halad afelé. Az utóbbi időben ugyanis egyre-másra bukkannak fel az igéretesebbnél ígéretesebb hazai projektek, melyek bár labdába sem rúghatnak a nemzetközi AAA-s címekkel szemben, de méltán lehetünk büszkék rájuk.

Az utóbbi években számos remek hazai program jelent meg, de bőséggel van abban a kosárkában is, amelyek sikeréért a közeljövőben szurkolhatunk. Ez utóbbiba tartozik az egyik legfrissebb fejlesztés is, a történelmi magyar korszakokba elkalauzoló

Follow the Crown, ami az első játékos magyar Phantom Pixels kis csapatát dicséri.

A játék nem mellesleg az Egyesült Államok és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok 100 éves évfordulójának megünneplése céljából készül, a fejlesztési költségeket pedig a budapesti Amerikai Nagykövetség állja. Ez a magyar-amerikai viszony a játékban is megjelenik, amely izgalmas története szálon, azaz két történelmi korszakban: a második világháború végén és a hidegháború idején játszódik, a középpontjában viszont végig a Szent Korona áll.

A Follow the Crown története tulajdonképpen egy klasszikus kémsztori is lehetne, a cél ugyanis, hogy a lehető legszofisztikáltabb módszerekkel visszaszerezzük a legendás magyar ereklyét, a Szent Koronát. Ehhez azonban nem lesz elég végiglopakodni az állig felfegyverkezett őrök között, hanem meg kell csillogtatnunk a diplomáciai tudásunkat is a szovjet, illetve az amerikai felek között.

A játékmenet első blikkre nagyon sokat merített a klasszikus Commandos-féle lopakodós taktikai címekből, annyi különbséggel, hogy itt lehetőleg emberáldozat nélkül érjünk célt. A kioltott élet ugyanis nem tesz sok jót a Korona visszaszerzési esélyein.

Bár a játékban megannyi párbeszédet kell folytatnunk ismerős nevű karakterekkel, magyar nyelv valamiért semmilyen formában nem kerül bele sajnos. Legalábbis erről árulkodik a program hivatalos Steam-oldala, ahol sem a magyar szinkron, sem pedig a felirat nincs feltüntetve. Vérzik a szívünk, hiszen tényleg egy nagyon izgalmas alkotásról van szó – reméljük a Phantom Pixels a későbbiekben tervez ezzel kezdeni valamit, legalább a felirat terén.

A Follow the Crownra pedig nem is kell már pár napnál többet várni, hivatalosan ugyanis idén november 21-én jelenik meg.

De erről a magyar alkotásról sem érdemes lemaradnod:

Új MAGYAR játék készülőben, ami a The Sims legkeményebb ellenfele lehet

 

×