A Sony Romania és egy egy bukaresti graffitis művészcsapat közösen egy olyan reklámot készített a God of War: Ragnaröknek, amitől tátva marad a szád.

Az utcai hirdetésekben olyan szintekre, mint a film- és sorozatipar még nem emelkedett a videojátékos-szcéna, azt viszont sokszor már jól láthatjuk, hogy egy-egy szuperprodukció megjelenésével városszerte megjelennek a játékot népszerűsítő reklámok. Budapesten legalábbis úton-útfélen simán bele botlik az ember egybe, bár ezek sosem, vagy csak nagy ritkán merészkednek a hagyományos plakátokon túl.

A szomszédságunkban, egészen pontosan Románia fővárosában, Bukarestben viszont olyat lépett a Sony helyi kirendeltsége, amire világszerte is csak kevés példa akad. A Sony Romania a Sweet Damage Crew graffiti-csapat művészeivel közösen egy egészen különleges akciót hajtott végre:

a bukaresti tömegközlekedés egy, a budapestihez hasonló jellegzetes járművét, egy villamost az elejétől a végéit, az aljától a tetejéig God of War: Ragnarökösre mázoltak.

God of War România

Nem, nemcsak szimplán ráragasztottak egy matricát, vagy az oldalára erősítettek egy plakátot, hanem szabad kézzel felfestették Kratost és Atreust, illetve a kalandozásaik néhány helyszínét a kocsik oldalára. A végeredmény pedig egészen elképesztő lett, az egyik legjobb videojátékos szabadtéri alkotás valaha, de hogy a legkirályabb Ragnarökös, az egészen biztos.

A helyi gamer magazin, a go4games.ro szerint a tömegközlekedési eszköz kipingálása nem kevesebb, mint két és fél napot vett igénybe, és a „feldíszített” szerelvény három hónapig fog közlekedni az 1-es villamos vonalán Bukarestben. Sőt, a portál szerint itt még nem állt meg a Sony Romania: egy bukaresti metróállomást és egy metrót (M1 és M3) is God of War-osra festenek.

„A God of War Ragnarok felfestése az 1-es villamosra egy olyan projekt volt, amibe habozás nélkül belevágtunk. A Sweet Damage Crew munkatársaival egy egész hétvégén át szinte megállás nélkül dolgoztunk azon, hogy a játék hangulatát és központi karaktereit átültessük az adott felületre. 10 órát vett igénybe a villamos előkészítése és további két napot a festés, melyen egy 5 fős művészcsapat dolgozott, akik több mint 250 spray-t fújtak el. A legnehezebb rész az volt, hogy mindent integráljunk egy olyan felületen, ahol ennyi üveglap van, és hogy a műalkotás egységes legyen, ez volt a nagy kihívás. Rendkívül elégedettek vagyunk a végeredménnyel, és mind művészi, mind játékos szempontból élvezzük.”  – nyiltakozta Cage, a Sweet Damage Crew csapatának vezetője.

De Magyarország, Budapest is Ragnarök-lázban ég:

Óriási sorokban állnak a magyarok a GoW: Ragnarökért a pesti játékbolt előtt

 

×