A Sony a hírek szerint a dél-koreai NCSoft online tapasztalt fejlesztőivel áll össze, hogy összehozzák a Horizon MMORPG-t.

Talán senki számára nem kérdés, hogy a Sony egyik legjobb és legsikeresebb exkluzívja a Horizon játéksorozat, ami úgy tűnik, hogy igencsak kibővül a jövőben. A Horizon Zero Dawn és a Forbidden West után kiderült: élőszereplős sorozatot terveznek belőle, ám a Sony itt nem áll meg. Friss hírek szerint most összeálltak a dél-koreai NCSoft stúdióval, ahol egy olyan online játék készül, ami a Horizon franchise-ra épül.

Készül a Horizon MMORPG?

Úgy tűnik, hogy a Sony egyre inkább az online játékok felé fordul, és a legjobb online fejlesztőkkel dolgozik együtt. Ilyen például a nemrég 3,7 milliárd dollárért felvásárolt Bungie is. Az egyik ilyen partner a hírek szerint az NCSoft, a szakma egyik legjobbja.

A koreai média szerint a Sony egy új MMORPG fejlesztésével bízta meg a stúdiót, ami a Guerrilla Games Horizon-sorozatának világában játszódik. A játék a Project H kódnevet kapta, jelenleg pedig még keresik a fejlesztőket hozzá. Így persze azt sem lehet tudni, hogy mikor lehet játék belőle.

Az NCSoft egyébként évtizedes tapasztalattal rendelkezik az online játékok és MMORPG-k terén, így fantasztikus partner a Sony számára. Az NCSoft legnépszerűbb játékai a Lineage, a Guild Wars, a Blade & Soul és az AION, melyek összesen 13,5 milliárd dolláros bevételt hoztak.

Persze most még sem a Sony, sem az NCSoft nem erősítette meg a hírt, és lehet, hogy egy ideig nem is hallunk a projektről. A Sony egyébként 2025-ig 12 live service játékot tervez piacra dobni.

Ezt láttad már?

Érdemes lesz újítani? – Már nem kell sokat várni az új PS5-modellre

 

×