Gondolj bele, hogy egy kijelző nem csak hajlítható lehet, de még nyújtható is. Az LG folyton meglep minket.

Talán tényleg lassan ott tartunk már, mint a jól ismert sci-fi filmekben. Az LG Display például nemrég bemutatta a világ első 12 hüvelykes, nagy felbontású, nyújtható kijelzőjét.

A kijelző torzítás és sérülés nélkül nyújtható, összehajtható és csavarható.

Az LG hivatalos oldala szerint az LG az iparágban elsőként érte el a 20 százalékos nyújthatóságot, a 100ppi felbontást és a teljes RGB-t. Emellett nagyfokú rugalmassága, tartóssága és megbízhatósága miatt abszolút alkalmas lehet arra, hogy kereskedelmi forgalomba kerüljön.

A kijelző a kontaktlencsékben is használt speciális szilíciumból készült, nagy rugalmasságú, filmszerű, gumiszalag-szerű rugalmassággal büszkélkedik, amivel akár 14 hüvelykig is kinyújtható. Az LG szerint a kijelző megelőzi a meglévő összehajtható és feltekerhető technológiákat.

A kijelző egyébként mikro-LED-ed használ, amelynek pixelosztása kevesebb mint 40μm, amivel a legtöbb létező monitorral versenyképes felbontást képes elérni.

Az LG szerint egyébként a kijelzőt például ruhákban lehet majd használni, illetve szintem minden fontos iparágban, legyen az az autóipar vagy a divat. A kijelzőket elvileg 2024-ben kezdik gyártani.

Ezt láttad már?

Ilyen formában érkezhet meg az elkaszált, gyengébb RTX 4080

 

×