A FIFA 23 egyik legnagyobb újítása a Chemistry rendszer átdolgozása volt.

A FIFA 23 egyik legnagyobb újítása a Chemistry rendszer átdolgozása volt. A fejlesztők kidobták az ablakon a pozíciók közötti összeköttetéseket, s kaptunk helyette egy táblázatot, amin belül a nemzetiségek, a klubok és a ligák számítanak csak. Vagyis most már linkelnek a kapusok a támadókkal is akár.

A gond viszont csak az, hogy emellett a két nagyobb speciális lapcsoport, a Hero és az Icon, meghatározott szerepeket kaptak. A Hero lapok a ligáknak kedveznek, míg az Icon lapok a nemzetiségeknek. Utóbbi idén szignifikánsan rosszabb hatással teljesít, mint előbbi, ami furcsa, elvégre egy Icon papíron értékesebb kellene, hogy legyen, mint egy klubhős.

Boras, a profi karriert is megélt FIFA tartalomgyártó szerint egyszerű lenne a megoldás, ráadásul jelen helyzetben erősen indokolt is. Az irreleváns Icon kártyák egy pillanat alatt ismét hasznossá válnának, ha mindegyik legalább egyet dobna a játékosok klubkritériumain. Így az olyan Icon kártyák is hasznosak lennének, mint Essien, vagy éppen Puskás.

Reméljük tényleg hajlandó nyitni ebbe az irányba az EA Sports, valamint titkon abban is bízom, hogy ezt még valamikor év közben, egy nagyobb Patch részeként teszik meg. Persze utóbbira sok esély nincsen.

Ezt olvastad már?

Legendás brazil játékos kaphat speciális lapot a World Cup során

 

×