Állítólag már csak néhány hónapra vagyunk az alaposan felfrissített PS5-modell megjelenésétől, ami teljesen leválthatja az alapgépeket.

Már a PlayStation 5 megjelenésének első napjától pletykálgatnak egy alaposan felfrissített modellről, eddig viszont csak apróbb ráncfelvarrásokat eszközöltek az alapgépen – máshogy kinéző és/vagy működő masinának híre és hamva sincs.

Pedig, ha a PS4 ciklusát vetítjük a PS5-re, akkor hamarosan nemcsak egy karcsúsított, hanem egy erősebb változatnak is ideje lesz megjelennie. Azt viszont már tudhatjuk, hogy a globális chiphiány és a gyártási nehézségek miatt ez valószínűleg nem pont a korábbi és várt ütemben fog megtörténni.

A frissített gépről szóló első igazán hihető infóig a neves bennfentes, Tom Henderson szeptemberi jelentéséig kellett várni, amikor is belebegtette az új, de közel sem szokványos PS5 létezését. Ez az új modell állítólag nem fog lemezolvasót tartalmazni, de a digitális alapgéppel ellentétben ehhez már lehetne csatlakoztatni egy külső olvasót. Henderson ennek a géptípusnak a boltokba kerülését 2023. közepére jósolta, amit egyre többen kezdenek megerősíteni.

A TheLeak szerint a Slimre keresztelt új PS5 valamikor 2023-ban fog megjelenni, ami nem meglepő módon könnyebb és kisebb lesz a jelenleg kaphatóknál.

Ez a dátum eléggé összecseng az Insider Gaming és Henderson által belengetett géppel, ami szintén jövőre kerülhet boltokba, annyi különbséggel, hogy szerintük ez a konzol teljes egészében leválthatja az alapgépeket. A portál állítólag olyan belsős Sony dokumentumokat látott, melyeken egyértelműen feltüntetik az alapgépek gyártásának végét, amellyel a vállalat 2023. októberében tervez teljesen leállni. Az utolsó eredeti típusok eszerint novemberben kerülnének kereskedelmi forgalomba, azután pedig már csak az újabb, ’23 közepétől kapható PS5-öt lehetne megvásárolni.

Ebben már csak azért is lenne ráció, mert a Sony kettő helyett egyetlen konzol gyártására szorítkozna, amit a lemezolvasós alapgép árán tudna értékesíteni – aki pedig továbbra is szeretne dobozos játékokat venni, az külön beszerezhet mellé egy szintén saját gyártású külső eszközt. Ezzel pedig jelentősen lefaraghatnának a szállítási költségekből is, míg a külső olvasóval nettó haszonra tennének szert.

Persze mindezek valóságtartamát aligha lehetne innen ellenőrizni, vagyis mindent érdemes erősen feltételes módban kezelni – legalábbis a hivatalos bejelentésig mindenképp. Hogy erre pontosan mikor kerülhet sor, az kérdéses – ha tényleg lesz egy új gépcsalád, akkor szokásosan a megjelenés előtti egy-két hónapban leplezhetik le.

Ez is érdekelhet:

Óriási bajban a Sony! – Egyre rosszabbak a PlayStation számai

 

×