Soha nem látott képminőséggel és egyedi funkciókkal kecsegtet a BEAM.

Nagy butaság lenne letagadni, hogy a 2022-es gamer világban a Twitch és Discord platformok kiemelt szerepben tetszelegnek. Annak ellenére, hogy ott a YouTube, Facebook vagy épp a Trovo, a Twitch továbbra is messze a legnépszerűbb videójáték-közvetítéssel foglalkozó weboldal. A Discord pedig az IRC és a TeamSpeak legjobb tulajdonságait ötvözte egy alkalmazáson belül.

Szinte minden tartalomgyártó rendelkezik Discord szerverrel, ahol friss információkat, aktuális híreket is megoszthat a követőivel, miközben a rajongók a különféle tematikájú szöveges és hangszobákban beszélgetnek is egymással. Sok esetben a Twitch előfizetés Discord előnyökkel is jár, legyen szó kiemelt rangról vagy épp extra emotikonokról. Úgy tűnik azonban, hogy egy újabb szereplő fenyegetheti a két óriás egyeduralmát.

Elindult az előregisztráció a BEAM weboldalára!

 

A weboldal fejlesztői szerint a fentebb megnevezett két alkalmazás legjobb funkcióit ötvözték egy felület alá. Azaz a közvetítéseket úgy nézhetjük mint Twitch-en, miközben a beszélgetések, kommunikáció inkább a Discordra hajazhat majd. A BEAM és a szintén céghez tartozó Beacon fejlesztője több screenshottal prezentálta az videófeldolgozójuk 4K képességeit, melyek önmagukért beszélnek meglehetősen gyenge fénykörülmények között is. 

Szintén egyedülálló fejlesztés az élő fordítás lehetősége. A nem angol anyanyelvű streamerek megértethetik magukat nemzetközi vizeken is, hiszen a weboldal szinte valós időben fordítja le és olvassa fel a spanyol vagy épp orosz nyelven elhangzott mondatokat. A zárt béta hamarosan elindul, a regisztrációs felület pedig már meg is nyílt. Az első körös felhasználók száma meglehetősen limitált lehet, így nem árt sietni.

Nagyon szoros együttműködésen dolgozik az Apple és a Microsoft

×