Nem kamu és nem is Photoshop: a csokiszelet halloween-i kiadása egy egészen apró, működő kijelzőt rejt, amin simán elfut a klasszikus shooter!

A világ tele van döbbenetes ötletekkel, és ha ennél súlyosabbak is vannak, azért

rendesen fennakadt a szemünk a Doom-ot futtató Milky Way-en!

A csoki belsejébe valódi kijelzőt rejtettek és azon az eredeti, klasszikus első Doom játékmenete fut – igaz ott azért még nem tartunk, hogy játszható is legyen, hiszen „csak” egy videórészlet ismétlődik rajta, a gameplay-ből.

Forrás: Adafruit

Akárhogy is, szerintünk baromi nagy szó, hogy ilyesmit már egy akkora édességbe bele lehet zsúfolni, pláne úgy, hogy a kép felbontása meglepően jó – ahhoz képest legalábbis, amit egy csokiba ágyazott screen-től várna az ember. De nem, ilyesmire mégis ki számítana, amikor feltép egy Milky Way-t?!

 

A meglepő ötlettel az Adafruit rendkívül innovatív mérnökei álltak elő – derítette ki a The Gamer. Azért, hogy a szülők lehetőleg ne kapjanak frászt, amikor meglátják: valami mozog a gyerek csokiján, a csomagolásra ráírták:

„Kedves Szülők! Kérjük, alaposan vizsgálja át a gyerekek halloween-i édességeit! Milky Way szeleten futó Doom-ra bukkantunk!”

Az MIT-mérnök Limor Fried alapította Adafruit valószínűleg a világon először telepített kajába videojátékot, aminek az egyszeri jópofagáson kívül persze semmi értelme sincs, de néha csak-csak kell egy semmire sem jó poén, hogy tovább lendüljön a nap. Így érezhették más fejlesztők is…

… akik korábban tárcsázós telefonba, legóba, vagy éppen terhességi tesztbe ágyazták bele a Doom-ot:

Mindenen IS elfut a Doom! – Már a Windows Jegyzettömbjéből is játszhatjuk a legendát

 

×