Oké, hogy van olyan kemény mint a Nokia 3310, de van rajta Snake? Na ugye?!

Amikor szeptember elején az Apple lerántotta a leplet a legújabb kütyüiről, még csak nem is sejtettük, hogy a Nokia 3310-es potenciális utódjához is szerencsénk lesz. Pedig mint kiderült, az Apple Watch Ultra simán pályázhatna a legendásan törhetetlen készülék megüresedett trónjára, ami mint kiderült, valóban olyan strapabíró, amilyennek a cupertinóiak állítják.

Bár erre szüksége is van, hiszen az Apple Watch Ultrát alapvetően extrém környezetre – túrázásra, hegymászásra stb. –  tervezték, így mindenképp jobban kell bírnia, mint az alapmodelleknek. Az új okosórát viszont egy nem mindennapi, egészen extrém tesztnek vetette alá a TechRex nevű YouTube-csatorna videósa, csak azért, hogy utána járjon az Apple állításainak.

A teszt első részében még csak az ejtésekkel próbálja megtörni a készüléket, ami többszöri próbálkozásra sem sikerült. Ezután egy szögekkel teli üvegbe rakta, így vizsgálva a karcállóságot, majd miután ezt is sikeresen kiállta az Ultra, a videós elővett egy egészen félelmetes kalapácsot, majd bőszen nekiállt beverni az okosóra kijelzőjét.

Bár a teszt első felében tényleg nem volt nagy valószínűsége, hogy az óra megsérül, a kalapács csapásaikor jött a nagy meglepetés. Az Apple Watch Ultra ugyanis simán állta a kőkemény és kifejezetten fájdalmasnak tűnő csapásokat, méghozzá annyira,

hogy nemhogy a sokadik ütésre sem volt hajlandó betörni, vagy bemondani az unalmast, hanem előbb tört be alatta az asztal, mint a kijelző.

A végére persze már a zafírkristályos kijelzőborítás sem bírta tovább, és végzetesen megsérült, ugyanakkor hihetetlen mértékű ellenállást tanúsított. Eszerint pedig az Apple Watch Ultra, amiért jelenleg 420.000 forintot kérnek, valóban olyan ütésálló képességgel bír, amilyenre a Nokia 3310-es is elismerően bólintana.

 

Ezt is érdemes elolvasnod:

Kényelmünkben szépen lassan belefulladunk az elektronikai szemétbe

 

×