Úgy tűnik, hogy vannak olyan helyek a világban, ahol nem nézték jó szemmel, hogy az Apple kihagyja a töltőt az iPhone mellől. Lett következménye.

Bizonyára te is hallottál róla, vagy éppen saját bőrödön tapasztaltad, hogy az Apple 2020 óta nem csomagol töltőt az iPhone telefonok mellé. A döntés mögött a környezetvédelem áll – legalábbis az Apple szerint. A cég álláspotja az volt, hogy úgyis mindenkinek van már korábbi töltője, amivel megoldható a töltés. Persze a felhasználók nem feltétlen értettek azzal egyet, hogy még a töltőt is külön meg kell venni a drága telefonhoz, egyesek szerint ennek is csak az a célja, hogy az Apple több kiegészítőt adjon el.

Brazíliában ezt nem nézték jó szemmel, meg is büntették az Apple-t.

Ahogy arról a PCWorld beszámolt, a brazil igazságügyi minisztérium 2,38 millió dolláros büntetést szabott ki az Apple számára. Sőt elrendelték az iPhone 12 és 13 forgalmazásának megszüntetését. Mindez a múlt hónapban történt, azóta pedig az Apple persze fellebbezett a döntés ellen.

Most viszont újabb büntetést kaptak. A Sao Paoló-i állami bíróság kb. 8 milliárd forintnak megfelelő büntetést szabott ki. Emellett a legdurvább döntés, hogy a fogyasztóvédelem arra kötelezi az Apple-t,

hogy az országban utólag kapjon mindenki töltőt, aki az elmúlt 2 évben iPhone 12-t vagy 13-t vett.

A bíróság szerint az, hogy az embereknek még egy külön kiegészítőt kell venniük, hogy használni tudják a telefont, egyfajta visszaélés. Az Apple természetesen ismét fellebbez. Az már csak hab a tortán, hogy Brazíliában is örülnének, hogy olyan döntés születne, mint Európában. Hogy legyen szabvány az USB-C csatlakozó.

Ezt láttad már?

Döntött az Európai Parlament – Így változhat az iPhone és a többi kütyü csatlakozója

 

×