Az EA utoljára még csak behúzott a FIFA 23-mal egy egészen szép rekordot.

Egészen büszkén újságolta el az Electronic Arts a FIFA-sorozat legújabb rekordját, ami egészen biztosan az utolsó is lesz. Az 1993 óta, de igazán a ’94-es FIFA Soccer 95-tel berobbanó, majd őrületes sikereket elért labdarúgó játéksorozat jövőre nevet vált, és a továbbiakban már EA Sports FC néven kerül a boltok polcaira.

Bár a játék maga érdemben nem sokat fog változni, a közel 30 évig licencelt cím szinte teljesen egybe forrott azzal. A váltás elsődleges oka, hogy a valódi FIFA-szervezet és a játékot gyártó kiadó között üzleti érdekellentétek alakultak ki, mikor előbbi magasabb licencdíjat akart kisajtolni az EA-ből. A videojátékos vállalat viszont irreálisnak és elfogadhatatlannak nevezte a FIFA igényét, ezért inkább a névváltás mellett döntöttek.

Mivel rengeteg játékos érzelmileg is kötődik a FIFA-című játéksorozathoz, várható volt, hogy az utolsó etapra a szokottnál is többen fognak majd befizetni – ez pedig a gyakorlatban is megerősítésre talált. Az EA kifejezetten büszkén újságolta, hogy a FIFA 23 a széria legnépszerűbbje lett a szeptember 30-i megjelenésekor,

amivel csak az első hetében, több mint 10,3 millióan játszottak. Ez pedig a franchise történetének legnagyobb megjelenési sikere.

Ennek a rekordnak azonban nem kizárólag a történelmi szakítás lehet az okozója. A hamarosan kezdődő katari VB miatt is nagyobb lehet a kereslet a focis játékra, és mivel a piacon érdemben eddig sem volt kifejezetten nagy kihívója – az eFootball pedig csúnya luftot lőtt, a futball rajongóinak ez az egyetlen videojátékos opciója.

A FIFA-név viszont tovább fog élni az EA nélkül is. A szervezet feltett szándéka ugyanis másnak adni a jogokat, a kérdés csupán az, hogy ez elegendő lesz-e ahhoz, hogy az új játék labdába tudjon rúgni az EA majd 30 éve bebetonozott sorozatával?!

via – VGC, Eurogamer

Ezt is olvasd el:

Játék vagy valóság? – Sokakat becsap ez a videó, pedig valójában egy akciójáték

 

×