Alig telt el pár hét a FIFA 23 megjelenése óta, a játékosok máris elégedetlenek az egyik főbb játékelemmel.

Alig telt el pár hét a FIFA 23 megjelenése óta, a játékosok máris elégedetlenek az egyik főbb játékelemmel. Az új verzióban megszűntek a játékosok közötti linkek, így akár egy csatár és egy kapus is tudja növelni a csapatösszhangot. Sőt, a büntetések is megszűntek, minden lap minimum azt hozza a pályán, amit a kártyán feltüntettek a fejlesztők, negatívba nem csúszhat semmi. Sőt, minden lap kapott alternatív pozíciókat is, amivel olyan akciókra is képesek lehetünk, amikre tavaly például még nem.

Régebben a saját tengelyükön voltak mozdíthatók a focisták, vagyis, aki csatár volt, azt CDM-be át tudtuk pakolni pár Consumable felhasználásával. Most lehetséges, hogy Szélen is alkalmazhatjuk őket, bár tény, hogy az új rendszerben fontos a pontos pozíció. Például RM-ként nem fog tudni bónusz Chemistryt kapni egy RW lap, pontosan pozícióba kell helyezni, hogy a lapokra helyezhető stílusok kifejtsék a hatásukat.

Véleményem szerint ez nem egy rossz rendszer, egészen jól működik így a játék, na meg egyszerű a pozíciócsere is, egyetlen Modifier lap képes bármelyik alternatív pozícióra átváltani az adott lapot.

S míg a rendszer leegyszerűsödött, az elégedetlen FIFA közösség máris a Modifier lapok eltörlését kéri. Nem értenek azzal egyet a játékosok, hogy lapok kelljenek ahhoz, hogy egy játékos használhassa az alternatív pozícióját.

EA need to remove position modifier cards and just let players automatically change when in a secondary position. from FIFA

A posztot már több, mint 1200-an upvote-olták és még awardokat is kapott a bejegyzés, ez pedig annak a jele, hogy határozottan úgy gondolja a Reddit fórum nagy többsége, hogy ez az egyetlen járható út. Persze a remény hal meg utoljára, na meg a fitness és training lapok is eltűntek már a játékból, így könnyen lehet, hogy a pozíció módosítók tűnnek el legközelebb.

Ezt olvastad már?

Egészen használható lapokkal dobhatjuk fel a FIFA 23 keretünket

 

×