Súlyos károkat szenvedett a Samsung kijevi központja, miután bombatalálat érte.

Az orosz-ukrán háború folytatódik, és sajnos nem kíméli az épületeket és a technológiai cégek központját sem. A hét elején a dél-koreai gyártó központja kapott találatot, a krími híd felrobbantásának megtorlásaként indított támadás következtében – írja a PCFórum.

Egy rakéta körülbelül 150 méterre csapódott be a 101 Tower nevű épülettől, ahol a Samsung kijevi irodái találhatók. Spekulációk szerint a találat közvetett, nem az épület volt a cél. A Samsung szerint az épületben kutatás-fejlesztés és értékesítés folyik, a támadásnak nincs áldozata. Minden alkalmazott el tudta hagyni a helyszínt.

 

A Samsung ukrán központja egyébként mesterséges intelligenciával, AR-rel és VR-ral foglalkozik a központban.

„Megerősíthetjük, hogy a Samsung munkatársai közül senki sem sérült meg. Az irodai ablakok egy része megsérült a 150 méterre történt robbanás következtében” – tette közzé a Samsung.

A dél-koreai kormány mély sajnálatát fejezte ki a támadás miatt, és megerősítette, hogy koreai állampolgárok nem sérültek meg. A Samsung a geopolitikai fejlemények miatt március elején leállította termékeinek orosz exportját, annak ellenére, hogy 2021 negyedik negyedévében az ország okostelefon-piaci részesedésének 30 százalékát tette ki.

A Samsung távozásával Oroszországnak nem maradt más választása, mint a kínai márkák, például a Huawei, a Xiaomi és a Realme megvásárlása.

Ezt láttad már?

Nem jelenik meg az RTX 4090 Ti, mert eléggé olvad a kártya

×