Az AliExpress-en, sőt az eBay-en is egyre több hamis SSD-meghajtó kapható, kihasználva a közelgő Black Friday-t, és a gyanútlan vásárlókat.

Igen, ismét év vége van, és közeledünk a Black Friday-hez, amikor a gyártók és kereskedők igyekeznek minél több bevételt generálni. Nincs ez másképp a csalók esetében sem, akik a nem tájékozott vásárlókat szeretnék megkörnyékezni. Ezt szúrta ki nemrég a Techradar (Köszi PCFórum), így fel tudjuk hívni a figyelmet a hamis SSD-k megjelenésére.

Ne vegyél az eBay-en vagy az AliExpress-en 64 vagy 128 TB-os SSD-t.

Már csak azért sem érdemes ezeknek az ajánlatoknak bedőlni, mert jelenleg ekkora tárolókapacitással bíró SSD-t nem lehet kiskereskedelemben kapni, pláne nem olyan áron, ahogy azt a kamu hirdetők teszik. Természetesen létezik már a tech-világban ekkora méretű SSD, ám ezeket egyelőre csak vállalati ügyfeleknek kínálják. Egyértelmű, hogy a pár tíz dollárért kínált SSD-k ajánlata több, mint gyanús és túl szép, hogy igaz legyen.

A TechRadar egyik olvasója egyébként vásárolt egy 30 TB-os SSD-t az AliExpress-ről, természetesen kiderült, hogy átverték. A megrendelt kártyákban a trükk az, hogy egyrészt nem 64 és 128 TB a tárolókapacitás, hanem szerencsés esetben 64 és 128 GB, másrészt a szép műanyag tok két SD-kártyát rejt.

A hamisított termékek megjelenése egyre nagyobb probléma, és a csalók termékeit egyre nehezebb megkülönböztetni a valóditól. Az így eladott meghajtók nem csak hamisak, de még vírusokkal is tele lehetnek. Mivel az SSD-k árai szép lassan csökkenni kezdtek, így sokan elhiszik a kedvező ár valós.

Természetesen az online piacterek igyekeznek minél jobban ellenőrizni a termékeket és az eladókat, de még így is gyakran találkozni csalókkal. Te is nagyon figyelj oda, amikor például a Black Friday alkalmával vásárolsz valamit a netről.

Ezt láttad már?

A Microsoft szerint ez a két Windows beállítás extra FPS-t hozhat

 

×