Gyorsan reagált az oldal, ám így sem úszták meg veszteség nélkül.

Ha egy kicsit is otthonosan mozgunk a kriptovaluták világában vagy csak néhány hírt olvastunk a Bitcoinról, biztosan találkoztunk a Binance kifejezéssel. A Binance gyakorlatilag a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, elképzelhetetlen mennyiségű pénz áramlik át a szolgáltatáson percenként. Nem véletlen, hogy a hackerek éppen az ilyen oldalakat próbálják térde kényszeríteni, hiszen „pár kattintás” segítségével dollármilliomosok lehetnek.

Természetesen a tőzsdéket sem kell félteni, végtelen mennyiségű védelmi megoldás óvja a felhasználók pénzét. Azt azonban sosem szabad elfelejtenünk, hogy tökéletes rendszer nem létezik. A rosszindulatú támadók ezúttal is egy korábban nem ismert biztonsági rést használtak ki, mellyel pár pillanat alatt hatalmas mennyiségű pénzre tettek szert.

Az első órákban még 100 millió dollárról volt szó, de úgy tűnik, hogy a valós szám ennél sokkal nagyobb lehet!

Érthető okokból a pontos módszert nem ismerhetjük, az biztos, hogy a Binance Smart Chainben találtak exploitot. A Smart Chain Bridge nagyon leegyszerűsítve a különböző blockchainek közötti kriptovaluta mozgatást teszi lehetővé.  A hackerek a hibát kihasználva körülbelül 2 millió Binance Coint (BNB) utaltak át a saját számláikra, mely körülbelül 570 millió dollárt ér jelen pillanatban.

A Binance pillanatok alatt reagált, egy ideig még a kereskedést is leállította a weboldalon és az applikációkban. A tőzsde atyja, CZ megnyugtatta a felhasználókat, hogy végig biztonságban volt a pénzük. Az exploitot befoltozták, így a hétvégén ismét újraindulhatott az oldal összes funkciója, remélhetőleg egy ideig nem kell hasonló támadástól félnie a tőzsdéknek. Az eset azonban remek indikátora annak, hogy a kritopvalutázás sem teljesen veszélytelen móka.

Ahogy órát hordani sem mindig az:

Az Apple Watch felrobbant, miután túlmelegedett valaki csuklóján

https://leet.hu/vga-kartyak/

×